Exclusief voor abonnees

Ook na bewogen jaar gaat zaakvoerster Elaine Feliers door met ‘t Hof van Oranje: “Ik hoop dat ze de gangsters nog vinden”

Elaine Feliers geeft de moed niet op. Ze blijft ‘t Hof van Oranje uitbaten zo lang ze kan.
Cedric Matthys Elaine Feliers geeft de moed niet op. Ze blijft ‘t Hof van Oranje uitbaten zo lang ze kan.
Restaurant ‘t Hof van Oranje beheerste in het voorjaar de gesprekken in de Vlaamse Ardennen. Zaakvoerster Eliane Feliers (63) die er al jaren de plak zwaait, werd op maandag 25 maart brutaal overvallen. Maanden later keren we nog eens terug om te luisteren hoe ze de rest van het jaar beleefde. 

Van de roze tafellakentjes tot de geslepen kristallen wijnglazen. Weinig restaurants in onze regio stralen zo de sfeer van de jaren 1970 uit als ‘t Hof van Oranje. Gelegen aan de Oudenaardse Steenweg, op de grens van Zottegem met Oosterzele, baadt Eliane Feliers (63) de familiezaak uit. Als een echte maître geeft ze haar personeel orders, terwijl ze recht tegenover de toog aan haar bureau zit. In een dik boek noteert ze bestelling na bestelling, terwijl ze ons op kerstavond te woord staat. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.