Nieuwe bus voor Minder Mobielen Centrale

De nieuwe bus van de Minder Mobielen Centrale werd aangekocht dankzij een pak zelfstandige ondernemers in Oosterzele.
Didier Verbaere De nieuwe bus van de Minder Mobielen Centrale werd aangekocht dankzij een pak zelfstandige ondernemers in Oosterzele.
De Minder Mobielen Centrale van Oosterzele heeft voortaan een gloednieuwe bus dankzij tientallen gulle ondernemers die een plekje op het voertuig sponsorden. Die sponsoring verliep via Special Ad, een bedrijf dat steun zoekt bij lokale ondernemers om non-profit organisaties aan vervoer te helpen. Er werd ook nog 2.500 euro aan vijf sociale verenigingen geschonken.

De OCMW-raad van Oosterzele besliste vorig jaar om in zee te gaan met Special Ad. Zij gaan op zoek naar centen bij lokale zelfstandigen en stellen een voertuig ter beschikking voor het vervoer van schoolkinderen, andersvaliden of bejaarden. Oosterzele koos voor een nieuw voertuig voor haar Minder Mobielen Centrale. De gemeente staat enkel in voor onderhoud en verzekering van de nieuwe minibus. 

“Jaarlijks staan de vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale in voor 1.300 ritten voor 75 klanten over een afstand van 24.000 kilometer. Zij brengen ouderen die slecht te been zijn, andersvaliden, maar ook jonge mensen met een laag inkomen op hun bestemming. Dat kan een bezoek aan ziekenhuis, dokter, familie of winkel zijn. Op die manier halen we mensen ook uit hun sociaal isolement”, zegt schepen Els De Turck. “Voordien verzorgden de vrijwilligers die ritten met hun eigen wagen, en dat zorgde vaak voor problemen bij het vervoer van mensen in een rolwagen.”

De vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale bij hun nieuwe bus.
Didier Verbaere De vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale bij hun nieuwe bus.

Naast de schenking van de bus, werd ook 2.500 euro geschonken aan vijf organisaties in Oosterzele: de drie afdelingen van ziekenzorg in Oosterzele, Balegem en Scheldewindeke, de groep Sint-Franciscus, OLV Ter Veldbloemme en De Zilverlinde, en De Beweging, voor mensen met een niet aangeboren handicap. Zij kregen onlangs ook een bouwvergunning voor een project met 44 appartementen op de site Groot Bewijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.