Klimaatdebat schoolgaande jeugd in De Kluize

Burgemeester Johan Durme en schepen Christ Meuleman gaan in debat met de jeugd in Oosterzele.
Didier Verbaere Burgemeester Johan Durme en schepen Christ Meuleman gaan in debat met de jeugd in Oosterzele.
De schoolgaande jeugd gaat op dinsdag 14 mei in GC De Kluize in Oosterzele in debat met schepen van klimaatbeleid Christ Meuleman en burgemeester Johan Van Durme. 

Iedere school vaardigt twee klimaatambassadeurs af die hun uitdaging in geuren en kleuren uit de doeken mogen doen. De klasgenootjes nemen plaats in de theaterzaal om zo alles mee te volgen.

“Oosterzele zet deze legislatuur volop in op het thema klimaat. Tijdens de milieuweek die in maart 2019 plaatsvond, werd in de scholen een klimaatbabbel georganiseerd. De leerlingen mochten daar hun klimaatbucketlist opstellen en tijdens het debat komen ze die bucketlist presenteren; een lijst met maatregelen en acties die zij op school willen ondernemen. Daarbovenop zullen ze aan het gemeentebestuur ook een uitdaging en voorstel presenteren waarmee het bestuur verder aan de slag kan”, legt Chist Meuleman uit. Het debat gaat van start om 9.30 uur in de Sportstraat in Oosterzele.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.