Buffalo-koppel stapt 55 kilometer naar Koning Boudewijnstadion: “Om de voetbalgoden gunstig te stemmen” - Eerste halte bereikt!

AA Gent-fans Jo en Nele op bedevaart van Balegem naar het Koning Boudewijnstadion voor de finale van de Beker van België.
Didier Verbaere AA Gent-fans Jo en Nele op bedevaart van Balegem naar het Koning Boudewijnstadion voor de finale van de Beker van België.
Buffalo-fans Jo De Munter en zijn echtgenote Nele Van de Voorde (beide 47), zijn dinsdagochtend in Balegem vertrokken op bedevaart richting Koning Boudewijn-stadion in Brussel. Daar gaan ze woensdagnamiddag hun club AA Gent aanmoedigen tijdens de finale van de Beker van België tegen KV Mechelen. Een tochtje van 55 kilometer om de voetbalgoden gunstig te stemmen. Omstreeks 17.30 uur arriveerden ze op hun slaapplaats in Affligem. Morgen trekken ze verder richting fandorp aan het stadion. 
Jo en Ellen bereikten omstreeks 17.30 uur hun slaapplaats in Affligem.
Jo De Munter Jo en Ellen bereikten omstreeks 17.30 uur hun slaapplaats in Affligem.

Het koppel is sinds jaar en dag fan van AA Gent. Negen jaar geleden, toen de club zijn laatste finale speelde en won, opperden ze ook al tussen pot en pint om bij een volgende finale te voet naar de match te trekken. “Maar jaar na jaar werden we in de kwartfinales of halve finales uitgeschakeld”, lacht Jo. “Bij onze vrienden van supportersvak 127 was het ondertussen wel een running gag geworden. Bij elke match in de Beker van België werden we herinnerd aan ons plan voor onze bedevaart”, zegt Jo. “Toen Roman Bezus de beslissende penalty scoorde op Oostende in de halve finale, ontplofte mijn gsm zowat. We konden er nu echt niet meer onderuit”, lacht Jo.

AA Gent-fans Jo en Nele op bedevaart van Balegem naar het Koning Boudewijn-stadion voor de finale van de Beker van België.
Didier Verbaere AA Gent-fans Jo en Nele op bedevaart van Balegem naar het Koning Boudewijn-stadion voor de finale van de Beker van België.

Het koppel kocht zichzelf een paar uitstekende wandelschoenen en begon te trainen voor de 55 kilometer lange wandeltocht. Ze trokken naar de Koppenberg en besteedden hun vrije tijd aan lange wandelingen in de buurt. “Ondertussen zijn we zelfs aangesloten bij wandelclub De Rodelaar. We zijn er de jongste, want de gemiddelde leeftijd is er 66. Maar we hebben de microbe wel te pakken”, lacht Nele.

Dinsdagochtend trokken ze de deur van hun huis in Balegem achter zich dicht voor de beloofde expeditie. “Via Sint-Lievens-Houtem, Zonnegem, Burst en door de velden richting Haaltert hopen we vanavond Affligem te bereiken. Daar gaan we eens goed eten en slapen. Morgen vertrekken we al vroeg richting Brussel. We willen tegen de middag in het fandorp aan het stadion te zijn. Terugkeren doen we woensdagavond met de partybus van Café Plankierke, ons supporterslokaal. Er zijn wel geen zitplaatsen in de bus om uit te rusten, maar na de winst van de Beker zullen we de vermoeidheid wel niet voelen”, besluit Jo.

Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Ost

  Alle supporters van vak 127 zijn fier op jullie! Een beetje zot is wel ok!

 • Wim Hautekeete

  Sterk !

 • didier de coster

  succes beste aagentfans en hopelijk zijn de weergoden jullie gunstig gezind; cobw

 • Christiaan Van Waeyenberge

  Genoeg spijs en drank mee ? Succes !!!