Assistentieflats te huur in Residentie Zilverblad

Schepen Christ Meuleman met verantwoordelijken van de bouw en de uitbating van de assistentiewoningen in Scheldewindeke.
Didier Verbaere Schepen Christ Meuleman met verantwoordelijken van de bouw en de uitbating van de assistentiewoningen in Scheldewindeke.
Op zondag 21 oktober wordt de Residentie Zilverblad in Scheldewindeke officieel ingehuldigd. Zilverblad is een nieuw en modern complex met 42 assistentiewoningen op de zorgsite Groot Bewijk. Daar wordt ook een nieuw rusthuis en sociale koopwoningen gebouwd. Alle assistentiewoningen zijn momenteel verkocht, maar een deel ervan is ter beschikking voor huurders.

Exact 1 jaar na de eerste steenlegging is het nieuwe Woonzorgcentrum OLV Ter Veldbloemen uit de grond verrezen en is Residentie Zilverblad volledig afgewerkt. “Het project vormt een geheel van 42 eigentijdse 1- of 2-slaapkamerappartementen, die officieel erkend zijn als assistentiewoningen. Geen standaard serviceflats of rusthuiskamers, maar comfortabele privé-appartementen waar men volledig zelfstandig woont, maar waar ook alle faciliteiten zijn. Er is 24 op 24 permanentie door een assistent, poets- en strijkdiensten en warme maaltijden aan huis”, zegt Thomas Vande Vyvere. 

“Deze ontwikkeling kadert in de realisatie van het grootste woon- en zorgproject ooit in Oosterzele. Naast de assistentiewoningen verrijst op dezelfde site ook een gloednieuw woonzorgcentrum – OLV Ter Veldbloemen, dat 60 bedden zal tellen en uitgebaat wordt door de vzw Groep Sint-Franciscus", vertelt schepen Christ Meuleman (CD&V) 

Het nieuwe rusthuis in aanbouw.
Didier Verbaere Het nieuwe rusthuis in aanbouw.

Er komen ook 44 appartementen, bestemd voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel die zelfstandig kunnen wonen. In een latere fase zullen nog eens 35 huizen gebouwd worden, deels bestemd voor verkoop, deels voor verhuur. Alle assistentiewoningen zijn verkocht, maar niet alle kopers zijn van plan hun nieuwe appartement onmiddellijk zelf te betrekken. Geïnteresseerde huurders zijn welkom op de officiële inhuldiging op 21 oktober tussen 9.30 en 16 uur aan de Turkenhoek in Scheldewindeke.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.