Acht inbraken in één nacht

Nadat in één nacht minstens vijf inbraken en drie inbraakpogingen zijn gepleegd in Landskouter, moeten er dringend maatregelen komen volgens burgemeester Johan Van Durme (CD&V). "De slimme camera's moeten er nu zo snel mogelijk komen", klinkt het.

In Stuivenberg zijn in de nacht van zondag op maandag vijf inbraken en inbraakpogingen gepleegd, in Rooberg twee en in de Aalmoezenijestraat één. "Het is steeds dezelfde rondtrekkende dievenbende", zegt burgemeester Van Durme. "Sinds 1 december zijn er in heel Oosterzele al meer dan 70 inbraken gepleegd, dat zijn er vier of vijf per week. Elke inbraak komt hard aan, het veiligheidsgevoel van de slachtoffers is gestolen. We kunnen er als gemeente meer tegen doen, maar de bewoners kunnen zelf ook maatregelen nemen."


De plannen om camera's met nummerplaatherkenning te plaatsen op invalswegen, moeten volgens Van Durme versneld worden. "Een buurtinformatienetwerk kan ook helpen, enkele bewoners zijn al geïnteresseerd om eraan mee te werken. Daarnaast kunnen mensen natuurlijk ook hun eigen huis beveiligen door extra schuifsloten of afschrikverlichting te plaatsen. Verdachte handelingen moeten ook meteen gemeld worden aan de politie", besluit Van Durme. (WSG/JEW/DVL)