Zin in trip naar het strand? Er is (voorlopig) nog plaats

Een archiefbeeld van het strand van Bredene.
LBB Een archiefbeeld van het strand van Bredene.
Het wordt in grote delen van het land een tropisch warme dag. Enkel aan de kust zorgt een frisse zeebries vandaag voor de nodige verkoeling. Verwacht wordt dan ook dat heel wat mensen richting zee zullen trekken om af te koelen. Gelukkig is er nog plaats genoeg op de stranden.

Het aanmeldingssysteem in Oostende geeft een goede indicatie van hoeveel volk er verwacht wordt aan zee. Voor vandaag, donderdag, hebben al 9.787 mensen zich aangemeld om plaats te nemen op één van de centrumstranden. Er is plaats voor 15.000 mensen. Op de druktebarometer van Westtoer via www.dekust.be kan je live zien waar het nog rustig is of waar je beter wegblijft. Momenteel is het nog rustig, maar het begint op enkele plaatsen al gezellig druk te worden. In De Haan centrum is de kleur op de druktebarometer ondertussen al op geel gesprongen. Hier is het dus al wat drukker. Traditioneel zijn er heel wat rustigere zones waar niet al te veel zonnekloppers samentroepen. Wie op zoek is naar rust kan vandaag nog aanzetten richting post 6 bis in Bredene. Hier is normaal gezien het naaktstrand, maar Bredene besliste om het strand dit jaar voor te behouden voor de gewone toeristen. 

“We hebben hier van één strandzone drie zones kunnen maken waardoor er heel wat plaats is om met de nodige afstand te genieten van een stranddag. Ook post 4 is traditioneel wat rustiger waardoor het ideaal is voor dagjestoeristen”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe van Bredene.

Op de weg is het ondertussen al redelijk druk richting kust. De NMBS zet extra treinen in om reizigers naar zee te brengen en terug naar huis. De NMBS vraagt ondertussen om de piekuren te vermijden. Als een trein te vol zit wacht je beter op een volgende trein. Er wordt ook aangeraden om voldoende water mee te nemen. Opgelet voor wie naar zee komt. Op heel wat plaatsen is het verplicht om een mondmasker te dragen, zoals op de zeedijk. Heel wat kustgemeenten hebben daarnaast een mondmaskerverplichting ingevoerd op het ganse grondgebied of in de bebouwde kom. Op het strand moet je meestal geen mondmasker dragen, behalve in Oostende. Hier moet je geen mondmasker dragen als je neerzit of naar zee wandelt om te zwemmen, anders wel.

Ontdek hier enkele tips voor een veilige uitstap naar zee