Zes jaar cel voor man die nichtje (5) verkrachtte én filmde tijdens het babysitten

Moeder en dochter stonden samen terecht in de rechtbank van Brugge.
JHM Moeder en dochter stonden samen terecht in de rechtbank van Brugge.
Een 27-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank 6 jaar cel gekregen voor de verkrachting van zijn 5-jarige nichtje. D.C. maakte beelden van de feiten en verspreidde die nadien op het internet. Nog vier andere meisjes en vrouwen werden zonder hun medeweten gefilmd of gefotografeerd.

Het slachtoffer vertelde op 17 juni vorig jaar aan haar mama dat haar neef haar tijdens het babysitten een tongzoen had gegeven en haar maanden eerder ook had betast. Tijdens haar verhoor bij de politie verklaarde het meisje hoe D.C. haar in bed had gestoken, twee kusjes gaf op de mond en zijn geslachtsdeel had getoond. Ze mocht van de man niets tegen haar ouders zeggen. C. toonde ook seksueel getinte foto’s op zijn gsm aan het meisje en haar broertje. 

Voyeurisme

Het gerecht nam de laptop en gsm van de Oostendenaar in beslag en trof daarop een speciale map met kinderporno aan. Op z’n smartphone stonden dan weer beelden waarop hij seks had met z’n nichtje. De beelden had hij volgens de rechtbank ook verspreid via het internet. Naast het filmpje van z’n nichtje troffen de speurders op de gsm ook vier filmpjes aan van een schaars gekleed meisje uit Charleroi, dat amper 13 jaar oud was. C. had vanuit z’n studio in Oostende ook twee foto’s genomen van een 15-jarig en 17-jarig meisje in bikini én van z’n 43-jarige overbuurvrouw in lingerie. 

D.C. werd op 27 september vorig jaar aangehouden en verscheen vorige maand geboeid voor de rechter. Hij betwistte de feiten niet. “Ik wist dat ik een probleem had, maar raakte er niet uit”, vertelde hij in de rechtszaal. “Ik heb spijt van wat ik gedaan heb.” De rechtbank toonde geen begrip voor de man en legde hem 6 jaar cel op. Aan zijn nichtje moet hij 3.000 euro schadevergoeding betalen. Haar ouders kregen elk 2.000 euro toegekend en haar broertje 500 euro. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pim lord

  6 jaar = 3 jaar in België Schande

 • Patrick bloemen

  Zes jaar om een leven te verwoesten , ze leren het nooit om is goei straffen te geven

 • Diane Bernaerts

  6 jaar voor de verkrachting van een 5-jarig kind??? In de VS zou hij levenslang krijgen! En terecht!

 • Mario Tersago

  "De rechtbank toonde geen begrip en legde hem 6 jaar cel op..". Die zin is zo fout. Gewoon omdat de strafmaat totaal onevenredig staat met het misdrijf en leed dat hij heeft gepleegd. België..

 • Els Pauwels

  deze straffen zijn niet in verhouding, doodstraf of levenslang voor verkrachtingen graag