YouTube verwijdert expliciete video van rapper Skumic, maar die zet meteen nieuwe versie online

Gauthier 'Skumic' Deleersnijder (still uit videoclip 'Rebel')
YouTube Gauthier 'Skumic' Deleersnijder (still uit videoclip 'Rebel')
Nadat de clip van de song Rebel door één of meerdere gebruikers als ‘ongepast’ werd doorgegeven, haalde videoplatform YouTube de clip offline. Tot groot ongenoegen van de rapper Skumic. Nu plaatste hij de video opnieuw online, weliswaar met een voorafgaande waarschuwing. 

In Rebel haalt Oostendenaar Skumic, het alias van Gauthier Deleersnijder, hard uit naar onder meer de farmaceutische industrie en racistische voetbalsupporters - dat kon je hier vorige week al lezen. De clip, waarin harde woorden worden gebruikt en ook naakt te zien is, haalde in een mum van tijd ruim 8.500 ‘views’. Maar daar zaten blijkbaar enkele gevoelige kijkers bij die de video als ongepast doorspeelden aan YouTube. Vervolgens haalde de videodienst de clip offline. “Onbegrijpelijk”, zegt Skumic. “Akkoord, er wordt wel geprovoceerd en stevige beelden gebruikt. Maar als je ziet wat voor extreme en obscene filmpjes er allemaal op YouTube circuleren, is dit helemaal niet zo erg. Daarom dat we er alles aan willen doen om een nieuwe versie online te krijgen en daar ook te houden.” En zo geschiedde. De clip wordt nu voorafgegaan door een boodschap die gevoelige zieltjes moet waarschuwen. De clip werd nu opnieuw al meer dan duizend keer bekeken op nog geen dag tijd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.