WoonWel bouwt 25 sociale koopappartementen en nieuw kantoor op site Bootsman Jonsen

WoonWel bouwt op de kazernesite Bootsman Jonsen 25 sociale koopappartementen langs de Lijndraaiersstraat.
TVA WoonWel bouwt op de kazernesite Bootsman Jonsen 25 sociale koopappartementen langs de Lijndraaiersstraat.
In de Lijndraaiersstraat is WoonWel volop bezig met de bouw van sociale koopappartementen. De werf lag een hele tijd stil door een faillissement van een aannemer, maar eind dit jaar volgt de toewijzing van de woonsten.

In december 2014 kocht sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel 3.134m² grond van de stad voor de realisatie van sociale koopappartementen op de kazernesite Bootman Jonsen. In februari 2016 verleende het toenmalige schepencollege een bouwvergunning voor 26 appartementen en een kantoorsokkel. De gelijkvloerse verdieping omvat naast de inkom voor de appartementen het nieuwe kantoor van WoonWel. “Maar door de stijgende activiteiten van onze huisvestingsmaatschappij maakt een uitbreiding van ons personeel noodzakelijk. Daardoor hebben we één appartement extra als kantoorruimte aangeschaft”, vertelt directeur Evi Jordens. “Er resten dus nog 25 sociale koopappartementen met twee slaapkamers en mooi buitenterras. De appartementen zijn ongeveer 90m² vlakbij het stadscentrum en dicht bij alle knooppunten van het openbaar vervoer.” Alle woonsten beschikken over een ruime kelderberging, gemeenschappelijke fietsenstalling en overdekte parkeerplaatsen. “Kwaliteitsvol wonen is één van de pijlers van welzijn. Goede huisvesting ligt aan de basis van een goeie gezondheid en geeft ademruimte”, aldus burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “Modern comfort staat dan weer garant voor lagere energiefacturen. Ook mensen met een bescheiden inkomen hebben recht op betaalbare, kwaliteitsvolle en energiezuinige woningen. En dat vinden we hier in het project Jonsen.” Al had de bouw van het project met pech af te rekenen. “De werken werden gegund aan de Zonnebeekse aannemer Gabecon, die in juli 2016 met de werken startte. Maar helaas werd het bedrijf een jaar later failliet verklaard en volgde een nieuwe aanbesteding”, zegt Jordens. De werken zijn nu in handen van de tijdelijke handelsvennootschap Bootsman Bouw Willemen/Democo. De werf werd in februari opnieuw opgestart en de toewijzing van de appartementen is voorzien dit najaar. 

Sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel stelt haar nieuwbouwproject op de site Bootsman Jonsen voor
TVA Sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel stelt haar nieuwbouwproject op de site Bootsman Jonsen voorReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.