Wijnverkoop ‘Cuvée Oostende’ levert ruim
25.000 euro op voor vzw Duinhelm

De wijnverkoop van Delhaize, KV Oostende en het stadsbestuur leverde ruim 25.000 euro op voor de vzw Duinhelm.
Benny Proot De wijnverkoop van Delhaize, KV Oostende en het stadsbestuur leverde ruim 25.000 euro op voor de vzw Duinhelm.
Supermarkt Delhaize overhandigde een cheque van precies 25.046 euro aan de organisatie vzw Duinhelm, een centrum voor begeleiding voor personen met een beperking. Op 1 februari vorig jaar startte de verkoop van wijn voor het goede doel, waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. 

De wijnverkoop in samenwerking voetbalclub KV Oostende en het stadsbestuur was aan haar vijfde editie toe. Iedereen kon een flesje wit, rood of rosé van ‘Cuvée Oostende’ kopen aan 4,49 euro, waarbij 1 euro naar het goede doel ging. “Dankzij dit initiatief kunnen we de drempel verlagen voor (jonge) mensen met een beperking om deel te nemen aan sport, vrije tijd, reizen, cultuur of muziekfestivals in de ruime regio van Oostende. Concreet zullen jongerenwerking Briek Vrije Tijd en Briek a Brak onder meer activiteiten en reizen aanbieden aan een lage kostprijs. We zullen met dat mooie bedrag ook de toegang tot het Bootseafestival garanderen voor schoolgaande jongeren”, zegt Saskia Verelst van de vzw Duinhelm. Het centrum begeleidt ongeveer 180 volwassen in de regio Middenkust en maakt deel uit van de gemeenschapswerking van KV Oostende. 

Andere aanpak

Dankzij de vijf edities van de laatste jaren werd er meer dan 66.000 euro geschonken aan lokale goede doelen in Oostende. “Deze editie bracht zelfs het meest op - ruim 25.000 euro, dus - terwijl we bij de vorige editie telkens tussen de 6.000 en 12.000 euro zaten. We spreken dus van een ongelooflijk succes. Nu broeden we op een nieuw liefdadigheidsproject in Oostende waarover binnenkort zal gecommuniceerd worden. KV Oostende blijft ook nu onze partner”, besluit Roel Dekelver van Delhaize. 

Inclusie

Schepen van Toegankelijkheid en Mensen met een Beperking Hina Bhatti (Open Vld) besluit. “In Oostende gaan we voluit voor inclusie - elke Oostendenaar telt. Ook ons ‘weireldploegsje’ en onze handelaars delen in deze ambitie. KVO is méér dan sport alleen, want hun G-voetbalploeg draagt bij tot respect en begrip voor elkaar. De expertise van Duinhelm maakt het tot een geslaagd project. Delhaize is dan weer een voorbeeld van zaken doen met een hart voor de mens. Want zeg nu zelf, wat is er mooier dan een bijdrage te kunnen leveren aan een goed doel door een stadswijntje te kopen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.