Wie wil voetbalref worden? KVSOO organiseert nieuwe cursussen en verwelkomt hoge gast tijdens congres in Bredene

De Nederlandse topref Danny Makkelie komt naar Bredene voor de bijeenkomst van de KVSOO.
EPA De Nederlandse topref Danny Makkelie komt naar Bredene voor de bijeenkomst van de KVSOO.
De Koninklijke Vriendenkring van Scheidsrechters uit Oostende en Omliggende, kortweg KVSOO, organiseert op vrijdag 30 augustus de Provinciale Algemene Vergadering van de West-Vlaamse voetbalscheidsrechters. Bovendien gaan binnenkort nieuwe cursussen van start voor wie ref wil worden. 

Onder de noemer ‘PAV aan Zee’ komen die avond honderden voetbalscheidsrechters uit alle uithoeken van onze provincie samen in het Staf Versluys Centrum in Bredene. Naast de refs tekenen ook alle leden van het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen present en heel wat prominenten van de KBVB. Speciale gast is de Nederlandse topscheidsrechter Danny Makkelie. Hij was video assistent referee tijdens zowel het afgelopen wereldkampioenschap als Champions League-finale. In 2018 leidde hij als ref de kwartfinale in diezelfde Champions League tussen FC Barcelona en AS Roma. “Een niet te versmaden topgast, dus”, benadrukt de organisatie. 

7 profs

“Liefst zeven leden van de KVSOO zijn dit nieuwe voetbalseizoen te bewonderen in het betaald voetbal: scheidsrechters Jan Boterberg en Kevin Debeuckelaere zullen hun wedstrijden leiden in respectievelijk de Jupiler Pro League en de Proximus League. Langs de lijn zullen assistent-scheidsrechters Kevin Monteny, Nick Senecaut, Kevin Dhont, Tom Vanpoucke en Brecht Devriese de refs op het hoogste niveau bijstaan. Daarnaast telt KVSOO enkele jonge talenten in haar rangen en zijn onze leden in zowat alle nationale, provinciale en jeugdreeksen actief”, vervolgt Richard Doeven namens KVSOO. 

Nieuwe cursus

De KVSOO organiseert een nieuwe cursus voor mannen en vrouwen van minstens 15 jaar oud die scheidsrechter wil worden. De volgende cursus plaats in september. Je kan de cursus in Oostende volgen op zaterdagvoormiddag in Bistro van Gogh in de Torhoutsesteenweg op 7, 14 september, 21 september en 28 september. Alle info over het congres en de cursus: www.kvsoo.be. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.