Werkzaamheden buurtpark Nieuwe Koers gaan nieuwe fase in

De bouw van Astropolis schiet goed op, de omgevingswerken worden in april afgerond.
Benny Proot De bouw van Astropolis schiet goed op, de omgevingswerken worden in april afgerond.
Momenteel zijn de werkzaamheden aan Park Nieuwe Koers volop aan de gang. De eerste fase is intussen bijna voltooid.

Er werd een fiets- en wandelverbinding gemaakt van de Nieuwpoortsesteenweg naar de toekomstige sterrenwacht Astropolis bij de Duinkerkseweg. Naast een centrum voor sterrenkunde en ruimtevaart beschikt Astropolis straks onder meer over tentoonstellingsruimtes, een telescoop en een zonnekijker. 

Akkerland wordt buurtpark

“Zo’n dertien hectare akkerland werd omgevormd tot een buurtpark voor de bewoners van Mariakerke, met weidse zichten op het open landschap. Er werd al accommodatie voorzien om één keer per jaar een evenement te organiseren op het terrein", meldt de dienst openbaar domein van de stad. “In april wordt verder gewerkt aan de omgevingsaanleg rond Astropolis.”

Zo zullen de volkstuintjes in de wijk Nieuwe Koers er gaan uitzien
Arcadis Zo zullen de volkstuintjes in de wijk Nieuwe Koers er gaan uitzien

De werkzaamheden die nu starten, omvatten de aanleg van volk- en gemeenschapstuinen met een boomgaard. Daarnaast worden parkeerplaatsen aangelegd die zowel dienst zullen doen als parking voor het nabijgelegen woonzorgcentrum als voor de parkbezoekers. “Er worden meer dan vijftig volkstuintjes aangelegd van 25m² en een aantal grotere percelen die voorbehouden worden voor verenigingen, scholen en andere organisaties. Tot slot worden er zitbanken geïnstalleerd met zicht op de drie oude platanen. Dit gedeelte van het park wordt een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud, voor de omwonenden, de rusthuisbewoners en hun bezoekers”, besluit het stadsbestuur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.