Wendy Van Wanten start feestjaar 2020 in Kursaal Oostende: “Ik blijf een kind van de zee”

Wendy Van Wanten treedt op 29 februari 2020 met haar vrienden in het Kursaal Van Oostende op om haar feestjaar af te trappen
Benny Proot Wendy Van Wanten treedt op 29 februari 2020 met haar vrienden in het Kursaal Van Oostende op om haar feestjaar af te trappen
Met een concert op 29 februari 2020 in het Kursaal van Oostende wil Wendy Van Wanten een feestjaar op gang trappen. Samen met heel wat muzikale vrienden viert ze haar 60ste verjaardag en 30 jaar Wendy Van Wanten. Er werd volop gegrapt tijdens de aankondiging van het concert, maar zo gaat het ook echt, verzekert de zangeres. “Er is een goede sfeer tussen de collega’s en het is leuk om dan eens samen iets te doen voor deze speciale gelegenheid”

Op 6 febuari 2020 is het 60 jaar geleden dat Iris Vandenkerckhove in Oostende geboren werd. De zangeres is ondertussen beter bekend als Wendy Van Wanten. In 2020 viert de zangeres 30 jaar Iris en 30 jaar Wendy. “Ik had nooit gedacht dat Wendy van Wanten 30 jaar zou blijven duren”, blikt de geboren Oostendse terug. “Het was als 4-jarige al mijn droom om te mogen zingen. Ik zong vroeger al in een koor in Oostende en daar heb ik veel discipline geleerd. In 1986 ben ik dan begonnen als Iris. Ik was al model, maar ik wou graag zingen. Zo mocht ik onder meer het voorprogramma doen van Gilbert Becaud”, blikt de zangeres terug. 

Wulps brievenmeisje

Later werd Wendy Van Wanten geboren, in Nederland. “Jef Rademakers vroeg me om mee te werken aan zijn tv-programma ‘Pin-Up Club’. Ik werd het wulpse brievenmeisje. Jef zei dat ik wel van wanten wist. Dat klonk wel leuk, maar Iris Van Wanten werkte niet echt en zo werd Wendy Van Wanten geboren.” 30 jaar later is het alter ego van Iris Vandenkerckhove nog altijd populair. Onlangs kroop ze nog bij Viktor Verhulst en André Hazes Jr in bed voor Gert Late Night. “Dat speelse staat dicht bij mijn eigen karakter. Ik wil er altijd iets van maken. Ik hou van het leven. Ik heb ook tegenslagen gehad, net als elk gezin, maar ik heb ook heel wat kansen gekregen. Ik heb heel wat kunnen doen in mijn carrière. Het is een lang buffet en ik proef overal een beetje van.”

‘60 is het nieuwe 40'

60 jaar worden is een belangrijke mijlpaal voor de zangeres. “Dat wil echter niet zeggen dat ik zal stoppen. 60 is het nieuwe 40. Het stemt wel tot nadenken en daardoor krijg je ook ideeën. Ik wil vrouwen motiveren om te blijven doorgaan. Ik heb nog heel wat plannen. Het wordt eerst een druk feestjaar en daarna zien we wel. Ik zal zien wat de natuur nog met mij uitspookt, maar ik heb alvast nog genoeg creativiteit en inzet om er iets mooi van te maken.”

Op 29 februari 2020 komen vrienden Steve Tielens, Jo Vally, Jan Wuytens, Luc Steeno en Rene Froger langs in het Kursaal van Oostende. Het wordt een show van drie uur met heel wat duetten en optredens. De locatie is Oostende is niet toevallig. De zangeres woont dan al 25 jaar in Aalter, ze blijft altijd een beetje Oostendse. Ze keert daarom ook terug naar de kust om haar feestjaar in te zetten. “Ik blijf een kind van de zee. De zee is mijn klankbord. Het is de beste therapie om tot rust te komen.”

Reserveren kan via concertenaanzee.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.