Weerspannige zeventiger met afkeer voor ‘man met de pet’ krijgt 4 maanden cel

De zeventiger schopte naar een politiecombi.
Bart Boterman De zeventiger schopte naar een politiecombi.
Een 73-jarige Oostendenaar heeft 4 maanden cel met uitstel gekregen voor weerspannigheid tegenover de politie. Walter D. had vorige maand een opvallende verklaring voor zijn daden. “Ik ben geen fan van de mannen met de pet”, verwees hij naar een onverwerkt jeugdtrauma.

De zeventiger wandelde op 22 februari vorig jaar met z’n vrouw door de straten van Oostende, toen een politiecombi hen voorbij reed. De agenten zagen Walter D. een schoppende beweging maken naar hun voertuig en hielden hem staande. De man stelde zich volgens het proces-verbaal meteen agressief op en zou tijdens een schermutseling zelfs een slag hebben uitgedeeld aan een agent. Volgens het parket werd D. eerder al veroordeeld voor slagen. De procureur stelde voor om hem een cursus agressiebeheersing te laten volgen. De zeventiger ontkende echter dat hij zich agressief opstelde. Naar eigen zeggen loopt hij niet hoog op met de politie na een voorval in zijn jeugd. “Ik ben geen fan van de mannen met de pet”, verklaarde hij tijdens de zitting. De rechter wees hem op het feit dat de politiemensen van vandaag niet zomaar vergeleken worden met die waarmee hij vroeger te maken had. “Ze zijn nu nog erger”, reageerde de Oostendenaar gevat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.