Week tegen pijn in AZ Damiaan

Coördinators van het pijnteam Nathasja Van Houtte (l.) en Nele Rooryck (r.) met dokters Christian Pottiez en Arne Clicteur.
rv Coördinators van het pijnteam Nathasja Van Houtte (l.) en Nele Rooryck (r.) met dokters Christian Pottiez en Arne Clicteur.
In het kader van de ‘Week tegen pijn’, die plaatsvindt van maandag 7 oktober tot vrijdag 11 oktober, organiseert het AZ Damiaan een waaier aan activiteiten met als thema ‘Pijn bij de meest kwetsbare personen’.

Pijn is een zeer actueel topic, aangezien steeds meer mensen kampen met (chronische) pijn. Op maandag 7 oktober vindt er van 17 tot 18.30 uur een informatiesessie plaats over pijn. Tijdens deze bijeenkomst gaan vakspecialisten verbonden aan de multidisciplinaire pijnteams van Az Damiaan dieper in op acute, subacute en chronische pijn en lichten ze de behandelingsopties toe. 

Op dinsdag 8 oktober houdt het AZ van 14 uur tot 17 uur een thema– en praatcafé ‘Chronische pijn’ open waarbij zes thema’s aan bod komen. Deelnemers kunnen tot drie workshops volgen en tussenin is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

‘Pijnbeleid bij kinderen’ is een gratis infosessie op woensdag 9 oktober van 14.30 uur tot 16.00 uur. Deze bijeenkomst is een organisatie van het pijnteam in Az Damiaan en de dienst Kindergeneeskunde. 

Het volledig programma is te vinden op https://azdamiaan.be/nl/nieuws/week-tegen-pijn-2019. Alle initiatieven zijn gratis maar we vragen om vooraf in te schrijven via de website of 059 41 67 45. Gedurende die week staat er ook een infostand in de inkomhal van het ziekenhuis en exposeert één van de chronische pijncliënten haar spraakmakende foto’s in de cafetaria van Az Damiaan.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joan Lute

    Prachtig initiatief terwijl mw de block verantwoordelijk is voor veel mensen hun pijn omdat ze weigert PRP behandelingen te vergoeden. Gevolg is dat je chronisch blijft sukkelen met slijmbeursontstekingen en de onophoudelijk zinloze cortisonespuiten moet aanvaarden bovenop de transtec morfine pleisters van 52.5 mcg. Onze minister van volksgezondheid is de minister die je pijn en ellende toewenst . Dankzij haar kan ik binnenkort niet meer stappen maar dat zal haar een zorg zijn he.