Watertoren wordt gerestaureerd zonder klimmuur

Benny Proot
Het schepencollege heeft het dossier opgestart voor de renovatie van de oude watertoren in Oostende. Maar wel zonder klimmuur, die plannen worden opgeborgen.

Er waren door de jaren heen heel wat ideeën voor de invulling van de watertoren, van een archief tot een horecazaak, maar in de vorige legislatuur werd aangekondigd dat er een klimmuur zou komen. Het dossier moest echter lang wachten op de toekenning van subsidies vanuit de Vlaamse overheid. Toen de premie in 2017 werd toegekend moest het dossier opnieuw in gang gestoken worden, maar een concrete uitvoering kwam er niet meer. Het nieuwe schepencollege heeft nu beslist om de restauratie te starten, zonder klimmuur. Een restauratie dringt zich dan ook al langer op. 

“We gaan de klimmuur niet bouwen, maar we zullen er wel voor zorgen dat er de klimmuur er eventueel nog kan komen. Een klimmuur zou 500.000 euro kosten. Dat is veel geld. We willen eerst kijken naar de budgettaire situatie van de stad en spelen daarom op veilig. Ik begrijp dat de betrokken clubs ontgoocheld zijn, maar het vorige bestuur heeft iets beloofd zonder budgetten te voorzien”, zegt schepen Björn Anseeuw (N-VA). De totale kostprijs is 2,9 miljoen euro en de werken zouden in 2020 kunnen uitgevoerd worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.