Waterpolo zoekt supporters

De waterpoloclub in Oostende hoopt op extra supporters voor hun komende wedstrijden
rv De waterpoloclub in Oostende hoopt op extra supporters voor hun komende wedstrijden
Waterpolo Oostende zoekt met een campagne op sociale media supporters voor de finales van het Belgisch kampioenschap. Al 3 jaar na elkaar levert de Royal Ostend Swimming Club (ROSC) Belgisch kampioenen. Toch komen er telkens weinig mensen kijken naar deze gratis topmatchen in het stedelijk zwembad van Oostende. Daar wil de club nu dus verandering in brengen.

“Onbekend is onbemind. Ik begrijp dus wel hoe het komt dat er telkens weinig publiek is. Toch ben ik er zeker van dat veel sportliefhebbers en/of fiere Oostendenaars vaker naar waterpolo zouden kijken eenmaal ze ervan proefden”, zegt ROSC voorzitter Luc Timmerman. Met een filmpje op facebook en instagramverhalen zoeken de waterpolospelertjes Oostendenaars die kunnen roepen, zingen, drummen en houden van Oostende. De club hoopt dat deze sociale mediacampagne zorgt voor een grotere opkomst.

Oostende beschikt over de waterpolotop. Dit jaar won de eerste ploeg de beker in de tweede klasse. En zowel in de categorie U11 (onder 11 jaar) als bij de U15 (onder 15 jaar) en de U17 (onder 17 jaar), kunnen ze dit jaar nog Belgisch kampioen worden. Volgens Luc Timmerman is waterpolo een combinatie van voetbal, zwemmen, basket. “ Af en toe heeft het ook iets van een gevechtssport, ook al is dat zeker niet de bedoeling,” zegt hij. “Er gebeurt veel in een waterpolomatch en alles gebeurt zeer snel. Wat die snelheid betreft, kun je het wat vergelijken met basket, want de tijd voor een aanval is beperkt tot 30 seconden. Een groot gedeelte van de match speelt zich onder water af en het durft er best wel eens stevig aan toe gaan in een match. Bovendien zijn, net als in voetbal, ‘schwalbes’ niet onbekend. Dat alles samen maakt dat het een echte spektakelsport is om te bekijken. In landen zoals Hongarije, Servië en Griekenland komen supporters met bussen naar het stadion voor de topmatchen.”

De categorie U15 speelt in het zwembad van Oostende de finale van het Belgisch kampioenschap op zaterdag 11 mei om 20.30 uur tegen Moeskroen. Voor de ploeg ‘onder 17 jaar’ is dit op zondag 12 mei om 18 uur tegen Leuven. Iedereen is gratis welkom.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.