Vrouw steelt Nederlandstalige boeken, “terwijl ze geen letter Nederlands kan lezen”

De vrouw stal onder meer verschillende boeken. (illustratiebeeld)
Karolien Coenen De vrouw stal onder meer verschillende boeken. (illustratiebeeld)
Een 48-jarige vrouw uit Namen riskeert in de Brugse rechtbank tien maanden cel voor elf winkeldiefstallen in De Haan en Oostende. B.T. stal onder meer Nederlandstalige boeken, terwijl ze volgens het parket geen letter Nederlands verstaat. De vrouw zou kampen met kleptomanie.

B.T. bracht in september dit jaar enkele dagen aan de kust door met haar man. Volgens het parket pleegde ze op 11 en 12 september de ene diefstal na de andere in Oostende en De Haan. In haar buit was geen lijn te trekken. De ene keer stal T. oplaadkabels in de Hema of T-shirts in de C&A, de andere keer ging ze aan de haal met kruiswoordraadsels, strips en boeken. “Nederlandstalige, terwijl ze geen letter Nederlands kan lezen”, sneerde de procureur.

In therapie

B.T. hangt een effectieve celstraf boven het hoofd. Volgens haar advocaat Mathieu Langerock kampt de vrouw met kleptomanie, een ziekelijke steelzucht . “Dat heeft ze zelf verklaard na haar arrestatie”, pleitte hij. “Mijn cliënte is al in behandeling bij een psychiater. Alles wat ze vindt, stal ze. Het was een soort onweerstaanbare daad. De therapie helpt haar dat te bedwingen.” Uitspraak op 23 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.