Vrouw moet zich voor diefstal verantwoorden samen met ex-vriend die ermee dreigde haar te overgieten met zuur

Het gerechtsgebouw in Brugge.
JHM Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een vrouw uit Oostende moet zich samen met haar ex-vriend voor de rechter verantwoorden voor diefstal en heling van kledij. De 36-jarige Algerijn kreeg kort voor de zomer vier jaar cel voor het terroriseren van zijn voormalige vriendin. Beiden riskeren nu 1 jaar cel.

Bij een huiszoeking in een drugszaak werden in de woning van het ex-koppel kleren aangetroffen, die mogelijk gestolen werden. Aan de kledij hingen nog prijskaartjes. Op basis van de verklaring van een winkelbediende, konden de verdachten gelinkt worden aan een poging tot diefstal bij America Today in Oostende. Beiden werden ook verdacht van feiten in de Tommy Hilfiger en Deweert Sport, maar die diefstallen konden uiteindelijk niet worden aangetoond. Het koppel werd door het parket wél vervolgd voor de heling van die kledij. 

De beklaagden verklaren allebei dat ze nooit in de America Today zijn geweest. “Mijn cliënte had nochtans weinig reden om haar ex-vriend uit de wind te zetten”, pleitte de advocaat van V.L. De vrouw werd na de breuk eind 2017 onophoudelijk lastig gevallen door haar voormalige Algerijnse vriend N.A.  Hij dreigde er onder meer haar te overgieten met zuur. De man kreeg op 20 juni 2019 vier jaar cel voor brandstichting, slagen en doodsbedreigingen aan het adres van de vrouw. Hij tekende intussen wel al beroep aan tegen dat vonnis. De kledij waarover in het dossier van de diefstal sprake is, kocht N.A. naar eigen zeggen aan bij Afrikanen om nadien met winst door te verkopen in z’n thuisland. Hij vraagt net als z’n ex-vriendin de vrijspraak. Uitspraak op 22 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.