Vrouw die kind vergiftigde, krijgt mogelijk alsnog 5 jaar cel door… kat

thinkstock
Een voormalige verpleegster uit Oostende dreigt alsnog 5 jaar naar de gevangenis te moeten door niets meer of minder dan een kat. 

Sophie S. (40) kreeg drie jaar geleden een voorwaardelijke celstraf van 5 jaar omdat ze haar zoontje van 13 maanden een dodelijke dosis insuline inspoot. Volgens psychiaters leed de moeder aan het syndroom van Münchhausen by proxy. In haar ziekelijke schreeuw om aandacht maakte S. ook haar hondje ziek, waardoor de rechter haar een verbod oplegde om vijf jaar lang huisdieren te houden. Ze kreeg een contactverbod met haar eigen kinderen en moest psychiatrische begeleiding volgen. 

Omdat die begeleiding niet liep zoals het hoorde, bracht het parket de zaak opnieuw voor de rechter. Vanmorgen deelde de procureur mee dat S. zich ook niet hield aan twee andere voorwaarden. “Bij controle van de politie bleek er een kat rond te lopen in haar woning. Bovendien bekende S. dat ze dit voorjaar een jeansbroek stal van een collega in het restaurant waar ze werkte.” 

Op 6 december krijgt de advocaat van de vrouw het woord. Ze riskeert dat haar voorwaarden worden ingetrokken en ze toch 5 jaar naar de cel moet.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Claes

  Dit lijkt me dan ook zeer gepast. Want in feite had ze reeds levenslang moeten hebben.

 • Ludwig Vanden Boer

  Ze krijgt dan als bijkomende voorwaarde dat ze geen drugs mag gebruiken en geen diefstallen meer mag plegen en mag dan weer naar huis. Wij mogen zulke feiten ook niet plegen maar het wekt de indruk dat die vrouw gestraft is door zulke belachelijke voorwaarden op te leggen. Het moest bij wet verboden zijn dat rechters dingen aan criminelen 'verbieden' die niet criminelen ook niet mogen.

 • Bea Ramakers

  Guido vermeyen, niet gelezen waarschijnlijk? Wanneer je je huisdieren met opzet ziek maakt lijkt het me nogal logisch dat je géén huisdieren mag houden als voorwaarde om in vrijheid te mogen blijven. Mevrouw vindt het duidelijk moeilijk om zich aan die voorwaarden te houden.

 • Roy Cooks

  ze "riskeert"... In dit land weet men al welke waarde daaraan gehecht mag worden.

 • Line Breemersch

  Mijn vertrouwen in verpleegsters gaat hier verder den dieperik in.......