Vissen op en baden in Spiegelmeer
opnieuw toegestaan

In de twee grote vijvers van het Maria-Hendrikapark moesten mens en dier alle contact met het water vermijden door de aanwezigheid van blauwalgen.
TVA In de twee grote vijvers van het Maria-Hendrikapark moesten mens en dier alle contact met het water vermijden door de aanwezigheid van blauwalgen.
Het verbod om te vissen op en te baden in het Spiegelmeer - ook bekend als de Kleine Lac - in het Maria-Hendrikapark, dat van kracht ging op 4 juli, wordt opgeheven. Dat maakt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA) bekend.

“Labotesten hebben uitgewezen dat alle risico’s geweken zijn”, zegt Anseeuw. “Nu is het gehalte van microcystine, de giftige stof die blauwalgen afgeven, minder dan een honderdste van de toegelaten hoeveelheid. Perfect veilig dus om vissen en baden opnieuw toe te laten.” Onder baden wordt ook het varen met een plezier- of modelbootje verstaan. Ook in de Koninginnevijver van hetzelfde Maria-Hendrikapark werden onlangs blauwalgen vastgesteld. “Het verbod op baden, vissen en varen dat er op 22 augustus werd ingesteld, blijft daar wél van kracht. We volgen de situatie nauwgezet op. Ook hier zullen we op basis van testresultaten beslissen of het verbod kan worden opgeheven of moet worden verlengd”, besluit de schepen. De bordjes die bij het Spiegelmeer staan, worden verplaatst naar de Koninginnevijver. 

In de twee grote vijvers van het Maria-Hendrikapark moesten mens en dier alle contact met het water vermijden door de aanwezigheid van blauwalgen.
TVA In de twee grote vijvers van het Maria-Hendrikapark moesten mens en dier alle contact met het water vermijden door de aanwezigheid van blauwalgen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.