Vier puppy’s in beslag genomen nadat alerte burger ziet hoe bestelwagen hondjes aflevert in buurtwinkel

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
De politie van Oostende is een onderzoek gestart naar illegale handel in puppy’s nadat een vrijdagmiddag een Roemeense bestelwagen werd onderschept in de Torhoutsesteenweg. In de laadruimte zaten vier puppy’s van American Staffords. De politie werd getipt door een alerte burger die verdachte handelingen had gezien in een buurtwinkel. 

“De burger stelde vast dat er een Mercedes Sprinter met Roemeense nummerplaat puppy’s afleverde in een buurtwinkel in de Torhoutsesteenweg. Een patrouille kon het voertuig verderop onderscheppen ter hoogte van het  tankstation Esso. Vier puppy’s zijn in beslag genomen. Er wordt onderzocht of het om georganiseerde handel gaat”, duidt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. Of de buurtwinkel een hondje wilde kopen of net deel uitmaakt van een illegaal netwerk, moet blijken. 

Het gaat om vier American staffords of minstens een kruising ermee. De puppy’s waren nog te jong om verkocht te worden. “Puppy’s mogen pas na 15 weken ingevoerd worden vanuit het buitenland en moeten voorzien zijn van een gezondheidscertificaat, waaruit blijkt dat ze een vaccin kregen tegen hondsdolheid. Is er geen vaccinatie, kan dat ernstige problemen voor de volksgezondheid opleveren", voegt Alain Peeters toe, eerste hoofdinspecteur van de sectie Dierenwelzijn van de lokale politie Oostende. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fre Lowyck

  Meer controle op wie een hond koopt.iedereen praat over staffords en pitbulls in een gevaarlijke zin en dat moet ook stoppen. Mijn chihuahua in gevaarlijker dan mijn stafford

 • frieda beyens

  Grrr dat moet echt stoppen..ofwel gaan ze na een tijd naar het asiel ofwel worden ze gebruikt om te vechten...in dat ras zouden ze een beperking moet maken,het zijn schatten van honden en zo trouw maar vallen gewoonlijk in verkeerde handen en dan zijn het geen schatjes meer ...zo zonde voor de dieren pfff

 • Marinka Dumon

  Proficiat aan de alerte burger ! Hopelijk vangen ze hierdoor een bende dierenhandelaars.

 • Martina Heremans

  Goed gedaan

 • Mady Vermeulen

  Gelukkig voor de hondjes. Alleen al door ze veel te vroeg bij hun moeder weg te halen moet die bende streng aangepakt worden! Er zitten trouwens honden genoeg in de asiels om te adopteren en een goede thuis te geven.