Vermiste jongen (8) na urenlange zoektocht ongedeerd teruggevonden: in slaap gevallen op het strand

Bart Boterman/RV
De grootschalige zoekactie op het strand van Oostende naar een jongen uit Luik heeft succes opgeleverd. Dat bevestigt burgemeester Bart Tommelein. Het kind werd gevonden op 2,4 kilometer van de plaats waar hij het laatst gezien werd, op het strand van Mariakerke. Hij lag naar verluidt te slapen tussen de strandgangers.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jongen uit Luik was op vakantie met zijn ouders en werd al sinds 14.30 uur niet meer gezien. Politie en strandredders hadden al twee uur vruchteloos gezocht, toen er uiteindelijk een grootscheepse zoekactie op poten werd gezet.

“Sinds 16.30 uur is opgeschaald en werd de procedure drenkeling ingezet. Ook de brandweer, de NH90-reddingshelikopter en schepen van de scheepvaartpolitie en VLOOT helpen nu mee zoeken. Op de zeedijk, ter hoogte van het Nieuwe Strand, is een commandopost opgericht waar de diensten met elkaar communiceren”, duidde commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende eerder op de dag. 

Verschillende reacties op sociale media deden tijdens de zoekactie uitschijnen dat het jongetje inmiddels werd gevonden, maar dat bleek eerst niet te kloppen. “Intussentijd zijn nog vier andere meldingen van verloren gelopen kinderen binnengekomen. Die zijn inmiddels opgelost. Maar het achtjarig jongetje uit Luik is nog steeds niet gevonden. Er wordt met man en macht gezocht. We zijn momenteel ook nog op zoek naar een vermiste bejaarde vrouw”, zegt brandweerkapitein Dries Van der Veken.

Rond 20 uur werd bekend dat de jongen ongedeerd werd teruggevonden. Hij had blijkbaar enkele kilometers afgelegd en werd gevonden op het strand van Mariakerke. 

Politie, brandweer en strandredders coördineren de zoekactie via een commandopost op de zeedijk.
Bart Boterman Politie, brandweer en strandredders coördineren de zoekactie via een commandopost op de zeedijk.
Bart Boterman87 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cecarine De Smet

  Dikke pluim en chapeau voor de hulpdiensten!! Maar zeer raar verhaal, jongen van 8 jaar vermist, en ligt dan uiteindelijk te slapen op strand. Dit verhaaltje klopt niet met de realiteit!! Een jongen van 8 jaar......is geen kleutertje he!!

 • Koen Frankie

  Eind goed al goed, en dan nu dooke doen bij mama en papa ... allee wie verliest er nu zijn kind, ouders oppakken voor schuldig verzuim

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Erwin, ben volledig akkoord met uw realistisch commentaar!!!

 • Berlinda Boons

  Raar zomaar uren slapen op het strand.. Ik vind het een onlogisch verhaal. Gelukkig happy end.

 • ronny cockuyt

  Vind dat allemaal een beetje raar,dat een kleuter verloren loopt is te verstaan,maar een jongen van 8 jr,die 6 uur vermist is,daar moet iets anders achter zitten,die kan toch de weg gaan vragen aan een redder of de politie,en hij lag zogezegd uren te slapen op het strand??een jongen van 8jr is geen baby.