Vermist meisje (11) op strand van Oostende teruggevonden: kind valt in armen van familie

Een emotioneel weerzien met de familie
Bart Boterman Een emotioneel weerzien met de familie
Op het strand van Oostende is een 11-jarig meisje uit Frankrijk na enkele uren teruggevonden. Ze viel aan de commandopost in de armen van haar familie. 

De politie van Oostende werd omstreeks 16 uur ingelicht, maar op dat moment was het meisje al enige tijd vermist. Het ging om een kindje van 11 jaar dat Frans spreekt. Eléonore verdween ter hoogte van de Louisastraat. “Bij de zoekactie werd onder andere een helikopter ingezet”, klinkt het bij de politie. De standaardprocedure werd ingezet, waarbij de redders alle zwemmers uit het water haalden om een beter overzicht te krijgen. Door het warme weer was er heel wat volk op het strand van Oostende. De hulpdiensten hebben een commandopost opgesteld op de Westelijke strekdam. Na enkele uren kon het 11-jarig meisje teruggevonden worden. Ze viel huilend in de armen van haar familie. Volgens haar eigen verklaring was ze zich van geen kwaad bewust. Het meisje was aan het spelen aan de waterlijn toen ze werd teruggevonden. Eerder op de middag was al een 14-jarig meisje vermist. Zij kon veilig en wel teruggevonden worden. 

Er is een commandopost opgesteld aan de Westelijke strekdam
Bart Boterman Er is een commandopost opgesteld aan de Westelijke strekdam
Zoekactie op het strand van Oostende: alle zwemmers werden uit zee gehaald
Bart Boterman Zoekactie op het strand van Oostende: alle zwemmers werden uit zee gehaald
Er is een commandopost opgesteld aan de Westelijke strekdam
Bart Boterman Er is een commandopost opgesteld aan de Westelijke strekdam27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Desmet

  geef de mensen in Godsnaam hun privacy terug.... om woest van te worden!

 • dirk claeys

  Mooie actief van onze kustbewoners, maar weeral een flinke waarschuwing dat velen ouders hun kind gewoon los laten lopen, en geen enkele aandacht hebben maar alleen bezig zijn met zichzelf! Daarom zal deze goede afloop de gemeenschap terug enkele tienduizenden euro's kosten, reken deze kosten dan ook aan bij deze familie, als teken van Hulp, wanneer het echt nodig is en Hulp dient geboden dan kan dit gratis!

 • Mick Jansen

  Reddingsdiensten aan zee zijn zeer professioneel. Inzet van helicopter is onmisbaar en elke euro waard

 • Geert De Ruyck

  Ik heb de zoektocht ook gezien, maar vraag me wel af of het niet mogelijk zou zijn om ook met een microfoon op het strand rond te lopen en zo de boodschap te verkondigen aan alle aanwezigen op het strand. In dit geval zou het meisje zelf ook wel de oproep gehoord en verstaan hebben. Zo zou de verdwijning sneller opgelost geraken.

 • ludo verbist

  Bravo voor onze hulpdienst