Verkeerschaos door werken aan Konterdambruggen

BESTUURDERS DOEN UUR OVER TRAJECT OOSTENDE-BREDENE

Deze foto van de verkeerschaos plaatste burgemeester Johan Vande Lanotte op zijn Facebookpagina.
Foto RV Deze foto van de verkeerschaos plaatste burgemeester Johan Vande Lanotte op zijn Facebookpagina.
De werken aan de Konterdambruggen in Oostende zorgden gisterenmorgen voor een enorme verkeerschaos. Wie vanuit Oostende naar Bredene wilde rijden, deed daar in de ochtendspits soms een uur over. "De afgesproken signalisatie werd verkeerd aangebracht. Het plan is nu grondig bijgestuurd", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a).

Schoolkinderen raakten niet tijdig in de les, werknemers niet op tijd op het werk en fietsers werden bijna omver gereden. De eerste ochtendspits van de werken aan de Konterdambruggen verliep allerminst vlot. Zo werd het verkeer vanuit Oostende richting Bredene net na de spoorwegtunnel rechts afgeleid via de Houtkaai en de Camerlinkstraat. Om op die Camerlinkstraat te raken, diende het verkeer echter te kruisen met het omgeleide verkeer vanuit Bredene en de Vuurtorenwijk, dat de tunnel diende in te rijden via de Westkaai-Vlotdok. Het verkeer zat volledig strop, met files tot ver op de Elisabethlaan.

Verkeerslichten genegeerd

Maar ook op de Koninklijke Baan en het knooppunt met de Prins Albertlaan was de chaos groot. Zo diende het verkeer dat vanuit de Vergunningenstraat op de Koninklijke Baan wilde raken - door de werken haast alle omgeleide verkeer vanuit Oostende - voor dezelfde rode lichten te wachten als het verkeer op de Prins Albertlaan uit Bredene-Sas. Dat terwijl de bestuurders in principe door zouden kunnen rijden op het moment dat het verkeerslicht op groen staat voor het verkeer op de Koninklijke Baan vanuit Bredene en de Vuurtorenwijk, richting Oostende en de omleiding. Door de verkeerschaos negeerden sommige bestuurders stoplichten aan oversteekplaatsen voor fietsers en dat zorgde voor gevaarlijke toestanden. De politie probeerde de situatie te verhelpen door het verkeer te regelen.

Nieuw plan

Het bestuur en politie van Oostende en Bredene pleegden gisteren overleg na de verkeerschaos.


"Het plan is nu grondig bijgestuurd. De gegeven instructies voor de omleiding werden maandag overigens niet correct doorgevoerd door de firma die de bruggen onder handen neemt. Het verkeer vanuit Oostende moest na de tunnel naar links en niet naar rechts afgeleid worden, zodat het niet hoefde te kruisen op de Camerlinkstraat. Vanaf dinsdag is rechts afslaan niet meer mogelijk. Ook de tijdsregeling van de verkeerslichten werd aangepakt zodat het verkeer vlotter zou moeten verlopen", reageert burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a).


"Bovendien zal het verkeer vanuit Bredene-Sas niet meer via de Prins-Albertlaan, maar wel via de Molendorpstraat aan de omleiding moeten beginnen. De politie zal bovendien in de piekuren aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden mocht er opnieuw chaos zijn", reageert Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene (sp.a). Vrijdag zijn de werken aan de bruggen voorbij en is er opnieuw normaal verkeer mogelijk.