Verdachte van steekpartij vlak bij zeedijk aangehouden: “Werd uitgebuit door slachtoffer”

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
De dader van de steekpartij maandagavond in de Hertstraat in Oostende is dinsdagnacht gevat aan zijn appartement in Anderlecht. De man werd inmiddels verhoord en is aangehouden door de onderzoeksrechter, bevestigt zijn advocaat Pieterjan Dens. Het gaat om een 26-jarige man van Pakistaanse afkomst. Het slachtoffer (37), ook van Pakistaanse afkomst, is inmiddels buiten levensgevaar. 

Het incident gebeurde vlakbij de zeedijk, maandag rond 20.45 uur. De twee betrokkenen stonden er hevig te discussiëren naast hun wagens toen de 26-jarige plots een mes nam en in de onderbuik van de 37-jarige stak. Het slachtoffer, uitbater van strandwinkels in Blankenberge, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en de dader sloeg op de vlucht. De politie kon hem in Anderlecht arresteren vlakbij zijn appartement. De man is aangehouden, bevestigt zijn advocaat Pieterjan Dens. 

Gsm afgepakt

“Mijn cliënt was werknemer van het slachtoffer maar verklaart dat hij werd uitgebuit. Hij is vanuit Engeland naar ons land verhuisd om te werken in de winkeltjes van het slachtoffer, maar werd zelfs zijn gsm afgenomen zodat hij niet naar het thuisfront kon bellen over wat hier gaande was”, aldus de advocaat over de verklaring van zijn cliënt. 

Daarover ging de discussie maandagavond. “Tijdens de discussie haalde het slachtoffer een matrak boven. Daarop zijn de stoppen van mijn cliënt doorgeslagen. Het was in geen geval de bedoeling om hem te steken, maar hij voelde zich bedreigd”, aldus Pieterjan Dens. De verdachte komt dinsdag voor de raadkamer. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Sureté

  Oostende is aan het vervallen in een marginale stad door het lakse beleid van de regering en de verziekte gulzigheid van het Oostendse bestuur om stemmetjes binnen te halen. Gisteren nog geweerschoten in het station van Oostende. Wat zal het morgen zijn? Granaten? De burgemeester is volgens mij nog niet in het stadhuis geweest want hij staat op elke foto waar het feest is of hij staat voor een camera de populaire uit te hangen.

 • Luc Maes

  De verdachte komt dinsdag voor de raadkamer, en zoals altijd zal die niet gestraft worden.

 • Joske Martens

  Wat een verhaal van leugens verkoopt die advocaat hier.

 • Filip Dugardein

  Advocatenpraat , waarschijnlijk toevallig een mes bij om de patatten te schillen . Dikke zever , wanneer gaat er eens iemand inzien dat er met zulke lieden niks valt aan te vangen . Geweld , bedreiging , hun manier van leven

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Valt het u ook op dat sinds de poorten van Europa wagenwijd openstaan het aantal mesaanvallen exponentieel toeneemt ?