Verdachte van dodelijke steekpartij komt niet vrij na verschijning voor KI

Het labo was urenlang in de weer met het sporenonderzoek.
SDVO Het labo was urenlang in de weer met het sporenonderzoek.
De hoofdverdachte van de dodelijke steekpartij in de Jules Peurquaetstraat in Oostende blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de KI in Gent deze week beslist. De Brugse raadkamer liet Tommy J. (31) een tweetal weken geleden voorwaardelijk vrij, maar het parket tekende beroep aan.

Tommy J. bracht in de nacht van 5 op 6 oktober 2018 in zijn appartement zijn vriend Will Deweert (55) om het leven. De vijftiger was net vrijgelaten uit het psychiatrisch centrum Sint-Amandus. Samen met J. zou hij de middag voor zijn dood nog op zoek zijn gegaan naar een appartementje in Oostende. ’s Nachts kregen de twee woorden. Volgens J. zou Deweert hem geduwd hebben, waarop hij een steakmes nam en hem in het hart stak. “Ik wilde hem nooit dood”, verklaarde de dertiger aan de speurders. De man was, net als het slachtoffer, onder invloed en viel na de steekpartij in slaap. Toen hij wakker werd, probeerde Tommy J. het slachtoffer vergeefs te reanimeren. Uiteindelijk belde hij de hulpdiensten.

Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij was een jaar na de feiten volledig afgerond, maar het parket vroeg eind vorig jaar alsnog bijkomend onderzoek. Een proces laat zo nog wat langer op zich wachten. Het is mogelijk een van de redenen waarom de raadkamer twee weken geleden besliste om Tommy J. voorwaardelijk vrij te laten. Het parket ging echter in beroep, waardoor de man deze week voor de KI in Gent moest verschijnen. Die verlengde zijn aanhouding met twee maanden.