Veertiger krijgt jaar cel voor steekpartij met schroevendraaier

De rechtbank in Brugge.
JHM De rechtbank in Brugge.
Een 41-jarige man uit Nieuwpoort heeft in de Brugse rechtbank één jaar cel gekregen voor een zware vechtpartij in Oostende. Racine K. ging het slachtoffer te lijf met een schroevendraaier. Vrijdag kreeg hij ook al 15 maanden cel voor verscheidene diefstallen.

De vechtpartij speelde zich op 2 augustus vorig jaar af. Racine K. kreeg het die dag volgens het parket om onbekende reden aan de stok met het slachtoffer. “De beklaagde was blijkbaar op pad met een schroevendraaier en stak verscheidene malen. Het slachtoffer raakte gewond boven zijn wenkbrauw en aan de linkerzijde van zijn borst.” 

Volgens zijn advocate kampt K. met een alcoholprobleem, maar weigert hij elke behandeling. “Hij blijft feiten plegen”, pleitte zij. “We hebben al geprobeerd om hem gedwongen te laten opnemen, maar dat is niet gelukt. Hij krijgt het best voorwaarden opgelegd met een residentiële behandeling.” De rechter ging niet in op de vraag van de verdediging en legde K. een effectieve celstraf van één jaar op. Vrijdag kreeg de veertiger al 15 maanden effectief voor enkele winkeldiefstallen en de diefstal van een Mercedes.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.