Vanaf maart drie vluchten per week naar Moskou

Tickets vanaf 42 euro enkele reis nu al te koop

Met Moskou heeft de Oostendse luchthaven er een belangrijke bestemming bij.
shutterstock Met Moskou heeft de Oostendse luchthaven er een belangrijke bestemming bij.
Op donderdag 7 maart stijgt het eerste vliegtuig op richting de Russische hoofdstad. Er zijn al tickets aan 42 euro per persoon, enkele vlucht. Je hebt wel een internationaal paspoort én visum nodig. “Deze nieuwe lijn is schitterend nieuws voor de luchthaven en de hele regio”, zegt CEO van de luchthaven Marcel Buelens tevreden.

Binnenkort kan ook jij vertrekken vanuit Oostende om in Moskou een goed glas vodka te drinken, het mausoleum van Lenin te bezoeken of selfies te nemen op het befaamde Rode Plein. Met Moskou kan de Oostendse luchthaven uitpakken met een mooie bestemming. Pobeda, een lagekostenmaatschappij die deel uitmaakt van de bekende Russische maatschappij Aeroflot, zal drie keer per week naar de luchthaven van Vnukovo vliegen, op zo'n dertig kilometer van het stadscentrum. Voor de Oostendse luchthaven is dit een belangrijke uitbreiding van het aanbod, vooral omdat er met Rome en Barcelona twee citytripbestemmingen zijn weggevallen. Pobeda zelf is ook nergens elders in België actief.

Boost voor toerisme

De eerste vlucht is voorzien voor donderdag 7 maart, verder wordt ook op dinsdag en zaterdag gevlogen. Pobeda vliegt met gloednieuwe Boeings 737-800, waarvan de maatschappij er momenteel 24 in gebruik heeft. “De nieuwe lijndienst is schitterend nieuws voor onze luchthaven, maar zeker ook voor de regio”, reageert Marcel Buelens, directeur van de luchthaven. “De toeristische sector in Vlaanderen zal hier ongetwijfeld van profiteren. Naast het Belgische publiek houden wij rekening met een potentiële toename van buitenlandse gebruikers van onze luchthaven, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van bijvoorbeeld Noord-Frankrijk en Zuid-West-Nederland.” 

Promomachine binnenkort op volle toeren

Ticketprijzen starten vanaf 42 euro per persoon, enkele vlucht. De vlieguren kunnen nogal verschillen. Vluchten op dinsdagen en donderdagen vertrekken uit Oostende om 17.55 uur en landen in Rusland om 22.55 uur lokale tijd (het is er twee uur later). Op zaterdag stijg je op om 12.35 uur om dan weer te landen om 18.15 uur. De terugvluchten op dinsdagen en donderdagen vanuit Rusland vertrekken om 15 uur en landen in België om 16.45 uur. Op zaterdagen vertrek je al om 10.20 uur en land je om 12.05 aan onze kust. “Vooral in Rusland is de promotie van deze nieuwe lijn al volop bezig. De promomachine zal in ons land vanaf januari op volle toeren draaien”, aldus nog Buelens. 

Tickets zijn nu al te koop via www.pobeda.aero. Onthoud wel: wie naar Rusland wil reizen, heeft een internationaal paspoort en visum nodig. 

Marcel Buelens, CEO van de Oostendse luchthaven, is verheugd met de komst van Pobeda.
Benny Proot Marcel Buelens, CEO van de Oostendse luchthaven, is verheugd met de komst van Pobeda.



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.