Vanaf maandag herstellingswerken aan riolering in Distellaan

De Distellaan in Mariakerke.
Google De Distellaan in Mariakerke.
Omdat de riolering in de Distellaan beschadigd is, worden vanaf maandag herstellingswerken uitgevoerd.

Tijdens de eindejaarperiode werd vastgesteld dat de riolering in de Distellaan, tussen de Duinenstraat en het Distelplein, in slechte staat verkeert. De stadsdiensten moesten dagelijks de riolering ruimen. Na cameraonderzoek bleek dat een deel van de riolering ingestort was. “Daarom worden binnenkort beide riolen in het voetpad verwijderd en zal er een klassieke riolering midden in de rijweg worden geïnstalleerd”, laat het stadsbestuur weten. “Verder gaan we - waar nodig - ook de nutsleidingen vernieuwen.”

 De werken starten maandag met de aanleg van een tijdelijke waterleiding. Op 11 februari wordt de rijweg opgebroken om er de nieuwe riolering aan te leggen. Rond 18 maart worden de definitieve nutsleidingen aangelegd, een maand later moeten die werken klaar zijn. Het definitieve einde van de werken is gepland in juli. 

Aan de bewoners wordt gevraagd om het huisvuil- en PMD-zakken en papier tijdens de werken op de hoek van de straat te plaatsen, bereikbaar voor de ophaalwagens. Meer info op 059/25.87.06 en via openbaardomein@oostende.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.