Vanaf 1 juli parkeerverbod op Duinkerkseweg

Duinkerkseweg
Google Streetview Duinkerkseweg
Oostende voert een parkeerverbod in op de Duinkerkseweg tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de André Choqueelstraat. Dat maakt schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA), bekend.

“De huidige situatie was niet langer veilig. De strook is te smal en ligt in een bocht. Zo gebeurde er onlangs nog een ongeval waarbij vijf geparkeerde wagens werden aangereden,” vertelt Anseeuw. “Met dit parkeerverbod willen we dat in de toekomst vermijden.” Voor mensen die het vliegtuig nemen, zijn er voldoende parkeerplaatsen op de luchthaven zelf. “Ik vind het belangrijk dat mensen hun wagen veilig kunnen parkeren wanneer zij op reis vertrekken. Parkeren op de Duinkerkseweg geeft een vals gevoel van veiligheid. Met dit parkeerverbod zorgen we dus voor meer verkeersveiligheid.” In de wijk Raversijde zelf kunnen reizigers al langer niet meer parkeren want daar werd een blauwe zone ingevoerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katrien Ampe

    Inderdaad, voldoende betalende (!!!!) parkingplaatsen.