Exclusief voor abonnees

Van elektricien Herman (81) belanden we in het meest romantische hotel ter wereld: West-Vlaanderens 100 leukste van 2019 (slot)

Straffe West-Vlamingen! Die vindt u terug in de laatste aflevering van West-Vlaanderens Leukste 100 van 2019. Niels Destadsbader  en Jens Dendoncker haalden regelmatig de krantenkoppen, terwijl topchocolatier Dominique Persoone met de bouw van een chocoladefabriek in Afrika momenteel misschien hét project van zijn leven realiseert. We blikken in deze laatste aflevering ook even terug op dat emotionele moment na Club-Moeskroen, waarbij Ruud Vormer de ultieme wens van een jonge blauwzwarte in vervulling liet gaan. Maak er een spetterend oudejaar van en tot in 2020! 

81. Wingene - Herman (81) blijft doorgaan als elektricien

Joke Couvreur

Herman Penninck is op zijn 81ste nog vier dagen op de vijf aan het werk als elektricien in het atelier van elektriciteitsfirma De Witte-Vandecaveye in Wingene. Tussen het jong geweld staat de tachtiger te werken, alleen op maandag neemt hij een rustdag. Al 65 jaar is het zijn droomjob, al 65 jaar werkt hij bij hetzelfde familiebedrijf. Daar spreekt iedereen hem aan als ‘Nonkel Herman’. Herman blijft vooral omdat hij het familiebedrijf in zijn hart draagt. Toen hij 60 was, kreeg Herman darmkanker en was enkele jaren buiten strijd. “Ik had de kracht niet om buiten te komen. Maar uiteindelijk sloeg ik me erdoor. Mijn dokter keek eens vreemd op toen ik hem vroeg of ik weer zou kunnen gaan werken. Thuis zitten beschimmelen is niets voor mij. Ik geloof dat werken me zelfs geholpen heeft om de ziekte te overwinnen”, zei Herman toen we hem in augustus spraken. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.