Vader riskeert vijf jaar cel voor verkrachting van 5-jarig dochtertje

Een 31-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank vijf jaar cel voor de verkrachting en aanranding van zijn 5-jarig dochtertje.

De feiten zouden zich afgespeeld hebben tussen 1 april 2013 en 31 december van dat jaar. S.P. - die in het verleden al drie correctionele veroordelingen opliep voor drugs, partnergeweld en diefstal met geweld - zat op dat moment met z'n partner in een echtscheiding verwikkeld.

De bal ging aan het rollen toen een vriendin van de vrouw zijn zoontje rare heupbewegingen zag maken. De jongen verklaarde aan de politie dat hij z'n papa dat had zien doen met zijn zusje. Het meisje gaf toe dat ze in de loop van 2013 verschillende malen seks had moeten hebben met haar vader.

Volgens de psychologe was ze niet in staat dat te verzinnen. De vader ontkent echter in alle toonaarden. "Het is veel te toevallig dat de klacht voor het misbruik werd neergelegd net op het moment dat de echtscheidingsprocedure voor de familierechtbank kwam", pleitte zijn advocaat. "Het dochtertje van m'n cliënt vertoonde geen fysieke letsels en werd - net als haar broertje - onder druk gezet door de mama." Uitspraak op 16 januari. (SDVO)