Vader naar rechter voor ontvoering van z’n twee kinderen

Het gerechtsgebouw in Brugge.
JHM Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een Tsjetsjeen uit Oostende moet binnenkort voor de correctionele rechtbank in Brugge verschijnen voor parentale ontvoering. Dat heeft de raadkamer beslist. Zijn twee kinderen bevinden zich bij hun grootouders in Rusland, terwijl hun moeder daar geen toestemming voor gegeven zou hebben.

De Oostendenaar werd in februari aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Hij vertrok in juni vorig jaar met z’n kinderen van 6 à 7 jaar oud naar Rusland. Beiden kregen er onderdak bij hun grootouders. Sinds het vertrek van de kinderen zagen ze hun moeder, een Russische vrouw uit Oostende, niet meer terug. De vrouw kreeg hen na de echtscheiding toegewezen door de rechtbank, maar de man hield zich niet aan het vonnis. Meer zelfs: hoewel de Tsjetsjeen af en toe zelf nog heen en weer reisde tussen Rusland en België, weigerde hij z’n kinderen terug naar hun moeder te brengen. De onderzoeksrechter vaardigde uiteindelijk een internationaal aanhoudingsbevel uit. De vader wil enkel meewerken met het gerecht als hij z’n kinderen zelf mag gaan ophalen. Logischerwijs wordt dat niet toegestaan, waardoor het dossier muurvast zit.  Binnen een drietal weken gaat het proces tegen de Oostendenaar van start.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.