Vader laat pasgeboren zoontje poseren met joint: “Baby's zien het verschil toch niet met een speelgoedautootje”

Illustratiebeeld.
ThinkStock Illustratiebeeld.

Een 22-jarige jongeman uit Oostende riskeert twee jaar cel wegens het bezit en de verkoop van cannabis en cocaïne in de badstad. Hij zou ook verkocht hebben aan minderjarigen. Zijn 19-jarige vriendinnetje riskeert 1 jaar cel wegens drugsbezit. Het jonge koppeltje wordt vooral verweten dat ze ook drugs gebruikten in het bijzijn van hun pasgeboren zoontje. Vader T.D. vond er bovendien niets beter op dan zijn zoontje op een bedsprei te laten poseren met een dikke gerolde joint naast zich, die bovendien brandde. Die foto werd op zijn GSM gevonden na een huiszoeking. De procureur noemde de foto wansmakelijk. “Het is inderdaad niet zijn slimste zet geweest maar het was stoerdoenerij: nooit hebben ze gebruikt bij hun baby”, sprak hun advocaat.  “En bovendien: het zoontje was nog zo jong. Op die leeftijd zien ze heus het verschil niet tussen een joint of cannabisplant, een tutje of een speelgoedautootje. Dat is allemaal hetzelfde voor hen. Schade heeft hun kindje er dus zeker niet van ondervonden.” Vonnis op 27 juni.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bart bonero

  maakt dieje wiet is gewoon legaal man

 • Edmond Dillien

  de procureur vond de foto wansmakelijk, Is dat een nieuwe serie op TV of zo? Wat Christian en Kjelt hier aanhalen is toch de waarheid, die staan daar in dat gerechtshof precies echt te acteren en dan moet je ze nog aux serieus nemen ook, hou het zakelijk en doe uw werk grondig maar stop met acteren, een gerechtshof is geen schouwburg.

 • Geoffrey Dauwe

  ze hebben nooit gebruikt bij het kind??? Enkele lijnen ervoor staat nochtans dat er brandende joint naast de baby lag op de foto??? Voor mij is dit gebruiken...Advocaten verdedigen eender wat, zolang het maar opbrengt...

 • Erik Snarevlis

  Schaf dan ook alle little-miss verkiezingen af he, ik denk dat die babies/kindjes harder afzien dan deze.. En zoals Christian L al vermelde... zowat alle ouderrs die thuis alcohol drinken , doen dat waar hun kind bij is.. veel gevaarlijker !!!

 • Kjelt Van de Broeck

  Niets mis mee. Grappig!