Vader en zoon uit Leuven schrijven boek Sugar Daddy, met Oostende als decor: “We hebben zelfs dialect opgenomen, al was dat niet makkelijk”

Willy en Steven Bogaerts met hun 15de boek ‘Sugar Daddy’.
LBB Willy en Steven Bogaerts met hun 15de boek ‘Sugar Daddy’.
Vader en zoon Bogaerts hebben hun 15de boek ‘Sugar Daddy’ voorgesteld in Oostende. Dat is geen toeval, want het verhaal speelt zich af in de badstad, die de twee duidelijk na aan het hart ligt. “Zelfs het dialect van de streek komt voor in het boek. Dat was voor ons niet makkelijk”, lachen de Leuvenaars. 

Willy en Steven Bogaerts komen dan wel uit Leuven, ze hebben ondertussen een innige band met Oostende opgebouwd en dat merk je ook aan hun boeken. In 13 Geboden vond al een passage plaats in Oostende, maar Sugar Daddy speelt zich af in de badstad. In het verhaal begint een bekende Leuvense professor genaamd Hans Mayer een relatie begint met de bijna dertig jaar jongere Angelina. Hij voelt zich herboren. Maar de vrouw heeft andere bedoelingen. Sugar Daddy is ondertussen al het 15de boek in bijna evenveel jaren van het schrijversduo. “Het is heel leuk om samen met mijn vader boeken te schrijven. Zo leer je je vader op een heel andere manier kennen. Nadeel is wel dat je dan regelmatig telefoontjes krijgt op de meest onmogelijke tijdstippen”, lacht Steven Bogaerts. Het duo begon samen te schrijven. 

Nooit writer’s block

Ze hebben daarbij een duidelijke werkwijze. “Voor we beginnen schrijven ligt de volledige verhaallijn vast en daar houden we ons ook aan. Papa bewaakt daarbij de verhaallijn. Het voordeel van samen schrijven is dat we nooit last hebben van writer’s block, want de ene of de andere weet altijd wel raad en anders weet de mama het wel. Als we aan het schrijven zijn sturen we de tekst heen en weer. Meestal hebben we veel te veel tekst en moet er geschrapt worden om tot 300 pagina’s te komen.”

Rijk verleden

Het duo koos niet toevallig voor Oostende. “We voelen ons hier goed. Oostende heeft een rijk verleden. Hier woonden kunstenaars, zangers en zelfs koningen. We gebruiken vaak Brasserie Du Parc in onze boeken, die plaats ademt gewoon geschiedenis. Al die elementen zitten diep in ons hart. We gebruiken de stad als een levendig decor”, vertelt vader Willy Bogaerts. “We hebben zelfs het Oostendse dialect opgenomen in het boek, al was dat niet zo gemakkelijk voor ons, maar het geeft couleur locale aan het boek.”

Tijdens de Openboekdagen van Standaard Boekhandel zullen de auteurs op zaterdag 26 oktober vanaf 15 uur te gast zijn voor een babbel en een krabbel in Standaard Boekhandel, in de Vlaanderenstraat in Oostende. Sugar Daddy’ is verschenen bij uitgeverij Lannoo en kost 20,99 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.