Vader (33) rijdt met 1,38 promille én drugs in bloed tegen boom in woonwijk met 8-jarig zoontje op de achterbank

Archiefbeeld.
Belga Archiefbeeld.
Een 33-jarige man uit Oostende stond woensdagochtend met het schaamrood op de wangen voor de politierechter nadat hij onder invloed van alcohol en drugs én met zijn 8-jarig zoontje op de achterbank tegen een boom knalde in een woonwijk. 

Het ongeval gebeurde op 20 december vorig jaar langs de Parklaan in Oostende. De dertiger had 1,38 promille in zijn bloed en was onder invloed van drugs toen hij tegen een boom reed. Het ergste was dat zijn zoontje op dat moment ook in de wagen zat. De man werd in het verleden bovendien al twee keer veroordeeld voor rijden onder invloed. “De inkt van het laatste vonnis was nog niet droog of je was alweer op baan”, zei politierechter Peter Vandamme. “In een woonwijk en met je zoontje op de achterbank. Is dat het voorbeeld dat u hem wil geven?” Extra opvallend: de beklaagde verklaarde na de crash toe dat hij dagelijks één of twee joints rookt. Voor de rechter liet hij verstaan momenteel niet meer verslaafd te zijn. De politierechter stelde een dokter aan om na te gaan of dat ook effectief zo is. De man moet op 11 februari opnieuw voor de rechter verschijnen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Diricx

    Combinatie van alcohol en wiet is echt niet verstandig.Hoor hier al veel denken het zijn de 2joints per dag dat het hem doen!Nee hoor alcohol is meer duivel dan wiet.Rijden onder invloed van alcohol is nonchalant rijden.Onder wiet(1consumptie) is zeer oplettend rijden en aan regels houden,spreek uit ervaring.

  • Willy Van Craen

    Effectieve straf van 8 dagen zal hij wel blijven herinneren maar het zal weer een werkstafje worden.

  • Pieter smit

    En kind direct in een pleeggezin geplaatst? Auto in beslag genomen en vaderlief voor minimlaal 2 jaar in het gevang?