Twee gewonden bij zware frontale botsing tussen bestelwagens: bestuurder test positief op alcohol en drugs

Beide bestelwagens raakten ernstig beschadigd. Een van de bestuurders zat gekneld en moest worden bevrijd door de brandweer.
Bart Boterman Beide bestelwagens raakten ernstig beschadigd. Een van de bestuurders zat gekneld en moest worden bevrijd door de brandweer.
Op de Gistelsesteenweg in Oostende is vrijdag in de vroege ochtend een zware frontale botsing gebeurd tussen twee bestelwagens. Beide bestuurders liepen als bij wonder slechts lichte verwondingen op. Een 23-jarige bestuurder uit Gistel testte positief op een alcohol en drugstest, meldt de politie van Oostende

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Kapittelstraat, iets over 4.30 uur. Volgens de politie van Oostende week de Gistelnaar (23) in zijn witte bestelwagen af van zijn rijvak. Het voertuig reed in de richting van Gistel maar bevond zich nagenoeg volledig aan de andere kant van de weg. De intensiteit van de daaropvolgende frontale botsing was enorm. De tegenligger, een zwarte bestelwagen, belandde verhakkeld in de gracht. De witte camionette van de Gistelnaar kantelde en belandde net niet in de gracht. 

Brandweer moet wagen openknippen

Bij aankomst van de hulpdiensten was de Gistelnaar uit zijn voertuig gekropen. “De bestuurder van de zwarte bestelwagen zat gekneld en kon niet uit zijn wagen. We hebben de wagen opengeknipt om de man te bevrijden zonder extra letsels toe te brengen. Dat nam enige tijd in beslag. Beide personen zijn naar het ziekenhuis gebracht” reageert majoor Frank Vanhixe van de brandweer van Gistel. 

Positief op drugs en alcohol

“De 23-jarige bestuurder uit Gistel legde een positieve adem- en drugtest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken”, zegt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. Door het ongeval was de Gistelsesteenweg volledig onderbroken en moest het verkeer omrijden. Het zorgde voor een moeilijke ochtendspits. Pas rond 8.45 uur was de baan vrij, na de politionele vaststellingen en takeling van de verhakkelde voertuigen.