Twee artsen AZ Damiaan binnenkort op tv in ‘Topdokters’ en ‘Misdaaddokters’

Dr. Ann Vandenbroucke.
Foto Woestijnvis Dr. Ann Vandenbroucke.
Patholoog-anatoom prof. dr. Geert Van Parys.
Foto Woestijnvis Patholoog-anatoom prof. dr. Geert Van Parys.
Het programma Topdokters bombardeerde in het verleden al verschillende dokters tot bekende gezichten in Vlaanderen. Binnenkort zullen ook twee artsen die in het AZ Damiaan in Oostende werken op televisie te zien zijn. Geriater dr. Ann Vandenbroucke komt vanaf 28 januari aan bod in Topdokters en patholoog-anatoom prof. dr. Geert Van Parys vanaf woensdag 6 februari in Misdaaddokters

In Topdokters worden negen nieuwe dokters gevolgd met elk hun eigen medische specialiteit. In AZ Damiaan wordt Ann Vandenbroucke gevolgd op een van de grootste geriatrische afdelingen van België. Daar ziet ze dagelijks bejaarden met heel uiteenlopende klachten. Dokter Vandenbroucke gaat voor een holistische aanpak en een zeer persoonlijke benadering van de patiënten. “De kunst is te vinden waar het fout zit, het wankel evenwicht tussen verschillende vakgebieden bewaken en de medicijnen op punt stellen. En dat allemaal zonder de mens achter de patiënt uit het oog te verliezen.” Naast geriater is ze ook LEIF-arts. Topdokters gaat op maandag 28 januari om 20.35 uur van start op Vier.

In Misdaaddokters praat Gilles De Coster met medische specialisten die het verhaal achter een zware misdaad reconstrueren. Als forensisch expert onderzoeken ze lichaam en geest. Professor Van Parys van het AZ Damiaan is de flandrien onder de wetsdokters. Hij doceert gerechtelijke geneeskunde en medische criminalistiek aan de Universiteit Gent. Zijn bekendste zaken zijn de Kasteelmoord, Bernard Wesphael en de Kruisboogmoord. Misdaaddokters speelt zes weken lang, vanaf woensdag 6 februari om 21.15 uur op Canvas.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.