Tumult op strand van Oostende na discussie tussen twee families, een persoon opgepakt. “Vooral veel ramptoerisme”

RV
Op het strand het strand van Oostende nabij het Zeeheldenplein is vanavond tumult uitgebroken waarbij de politie met vijftien combi’s ter plaatse kwam. Tot rellen is het niet gekomen. Volgens de politie van Oostende ging het om een ruzie tussen twee families, maar is de onrust snel in de kiem gesmoord. “Er is één iemand opgepakt. Enkele personen zijn geïdentificeerd. Er zijn vooral veel ramptoeristen komen kijken.” Eén gezin werd door de politie naar de trein begeleid.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De oproep was dat er een twintigtal man, twee allochtone families van ongeveer tien personen, ruzie aan het maken waren nabij het Klein Strand. “Dit dreigde te escaleren en tot een handgemeen te komen. Onze strandpatrouilles en een interventieploeg had dit meteen in de gaten, alsook de dispatcher op de camerabeelden. We waren onmiddellijk ter plaatse en er is ook versterking gestuurd. Door onze aanwezigheid was de ruzie al snel in de kiem gesmoord", zegt korpschef Philip Caestecker. Volgens getuigen gingen toen de politie aankwam nog twee mensen op de vuist. Maar het incident lokte een grote groep kijklustigen samen. De ontplooiing van de politiemacht was groot.

De politie handhaaft de rust op het strand.
Bart Boterman De politie handhaaft de rust op het strand.

Ramptoerisme

“De politie kon de zaak de-escaleren door het verwijderen van een van de onruststokers. Andere betrokkenen zijn geïdentificeerd. Probleem was vooral de aandacht die het incident trok. Op korte tijd kwamen heel wat kijklustigen naar de plaats van de feiten. Ze keken benieuwd toe naar wat er ging gebeuren, noem het maar een vorm van ramptoerisme”, aldus de korpschef. 

Politie blijft ter plaatse

“Uiteraard veroorzaakte dit een te grote samenscholing en ook dit dienden onze politiepatrouilles aan te pakken. Momenteel is de rust teruggekeerd, het onderzoek loopt naar wat de ruzie precies heeft doen ontstaan. Onze patrouilles blijven ter plaatse tot verzekerd is dat de rust gehandhaafd blijft”, besluit Caestecker. Na het incident brak ook nog heel even onrust uit ter hoogte van de Louisastraat maar ook daar keer de rust uiteindelijk snel terug, bij aanwezigheid van zo'n vijftiental politiemensen. 

RV
De politie kort na het verwijderen van de onruststokers aan het Zeeheldenplein.
Bart Boterman De politie kort na het verwijderen van de onruststokers aan het Zeeheldenplein.
RV50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • geert vlietinck

  Wij komen daar al jaren niet meer het enige wat je er nog ziet zijn Walen en Brusselaars neen dan steek ik liever de grens over veel beter.

 • Robin Ottevaere

  Ik kan alleen maar bewondering hebben voor de politie, maar wie betaalt alle uren van de agenten en het gebruik van de combi’s ? Inderdaad de brave Vlaming.

 • avelino garcia

  Waar is de fameuze "minister" van samen leven? ik stel voor dat die fake ministerpost onmiddellijk opgeheven wordt, er is trouwens geen geld meer voor die fake postjes die tienduizenden euro's kosten en waar niemand iets aan heeft, behalve Somers die met de grote glimlach elke maand zijn diepe zakken vult.

 • Joan Lute

  Wanneer de zomer aanbreekt en de vakantie in het land is veranderd in Oostende de atmosfeer altijd van aangenaam en zorgeloos in bedreigend en intimiderende. Door deze negatieve neveneffecten van toerisme voelen inwoners zich niet meer veilig in eigen stad. In plaats van te genieten van de versoepelde maatregelen lopen mensen zo op hun tippen dat ze bij het minste gaan flippen. Geweld en overlast is daarvan steeds het gevolg dat zich onder ieders ogen afspeelt zonder dat er wat tegen gedaan word

 • Ellie Dubois

  Dit is het resultaat van meer dan 30 jaar bepampering en laksheid, wie dit nog goed praat en verdedigt is crimineel. Het woord racisme wordt maar al te graag misbruikt, krapuleus gedrag dient bestraft te worden