Tommelein en vernieuwingscoalitie Oostende starten formatiegesprekken

Bart Tommelein.
BELGA Bart Tommelein.
Open Vld, N-VA, Groen en CD&V starten morgenavond om 18 uur officieel de formatiegesprekken op om tot een coalitievorming te komen in Oostende. Dat bevestigt "formateur" Bart Tommelein (Open Vld).

Ruim drie weken na de verkiezingen starten morgenavond de formatiegesprekken in Oostende met alle vier partijen van wat formateur Bart Tommelein al snel de vernieuwingscoalitie noemde. De vier partijen zaten al eens samen rond de inhoud, maar morgen gaat het om concrete formatiegesprekken, en dat in de schepenzaal van Oostende.

De voorbije weken zaten de onderhandelingen in het slop. Tommelein sprak op 14 oktober al zijn voorliefde uit voor zijn "klavertje vier" met Open Vld, N-VA, Groen en CD&V, maar Groen was niet meteen gewonnen voor dat idee en lonkte naar een coalitie met de Stadslijst van Johan Vande Lanotte en Open Vld, maar dat zag Tommelein dan weer niet zitten. Een coalitie met N-VA lag moeilijk bij de groenen.

Het water leek heel diep, maar Tommelein werkte een nota uit met de grootste bekommernissen van Groen. Uiteindelijk bleek dat een belangrijke basis om verder te gaan. Groen kreeg kort voor de herfstvakantie groen licht van de achterban om de onderhandelingen verder te zetten, ondanks een laatste offensief van nationaal sp.a-voorzitter John Crombez.

Afgelopen week is er in tegenstelling tot de eerste weken in stilte verder gewerkt wat nu resulteert in de opstart van de formatiegesprekken. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Boogaerts

  We worden hier toch altijd door de politiek genaaid. Waar je ook op stemt het maakt toch niet uit...

 • maarten spiesschaert

  Nog een opportunist bij. Alles om burgemeester te worden. Politiek gaat enkel om de politiekers en niet om het volk. Zolang ze ons geld maar kunnen afpakken. Stop er mee, stelletje graaiers.

 • De Mets Andre

  Klavertje 4??is dat normaal geen geluksbrenger?

 • philippe dusablon

  het kind heeft een naam : vernieuwingscoalitie . jawadde....

 • Luc Haghebaert

  De eerste liberale burgemeester sinds Van Glabbeke... hopelijk vergaat het Bart Tommelein beter dan zíjn illustere voorganger die op het exotische Zanzibar op mysterieuze wijze om het leven kwam...