Tommelein en Dedecker leggen eed af

Bart Tommelein bracht zijn twee jongste kinderen mee.
Bart Huysentruyt Bart Tommelein bracht zijn twee jongste kinderen mee.
In de ambtswoning van de gouverneur in Brugge hebben Bart Tommelein en Jean-Marie Dedecker de eed afgelegd als nieuwe burgemeesters van Oostende en Middelkerke. Het is voor beide doorwinterde politici de eerste keer dat ze burgemeester van hun stad worden. 

Tommelein bracht zijn gezin mee. “Mijn drie grootste dochters moeten werken, maar ik heb mijn vrouw Sarah Schotte, dochter Camille en zoon Arthur meegebracht. Zij hebben veel voor me betekend." Tommelein legde dan wel de eed af op 31 december, zijn mandaat ging pas om middernacht in. “Het is een dubbel gevoel, want ik neem vandaag ook afscheid van mijn ministerschap, iets wat ik ook graag heb gedaan. Maar burgemeester worden van je thuisstad is toch iets speciaals. Er wachten grote uitdagingen." 

Jean-Marie Dedecker tekent de papieren.
Bart Huysentruyt Jean-Marie Dedecker tekent de papieren.

Ook Jean-Marie Dedecker had zijn gevolg mee. Zijn nieuwe bestuursploeg stond hem als verrassing op te wachten. “Had ik niet verwacht”, zegt Dedecker. “Dit doet me veel plezier.” Voor de nieuwe burgemeester van Middelkerke is dit een hoogtepunt in zijn politieke carrière. “Ik ga dit vandaag niet vieren. Deze dag duurt lang, ik wil ook de jaarovergang meemaken”, lacht Dedecker.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans Loyaerts

    Proficiat Jean-Marie ! Focus je nu op Middelkerke en je kiezers. Stuur de huichelaars en opportunisten van N-VA de boom in, wanneer ze uw steun komen vragen voor de komende verkiezingen. Bewijs dat u een betrouwbaar politicus bent en blijf (burgemeester) in Middelkerke. In Brussel heeft men geen greintje respect voor u, daar mag u enkel stemmen bij brengen, voor het heil en de zege van die van Antwerpen.