Theater aan zee start met ticketverkoop eerste voorstellingen

De nieuwe affiche van TAZ. Het concept is van  Kaat Flamey, de foto is genomen door Steven Decroos
TAZ De nieuwe affiche van TAZ. Het concept is van Kaat Flamey, de foto is genomen door Steven Decroos
De 23e editie van TAZ (Theater Aan Zee), dit jaar van 31 juli tot en met 10 augustus, wordt ingekleurd door gastcurator Lucas De Man, artistiek leider van het collectief Stichting Nieuwe Helden. Onder het motto ‘het is aan jou, het is aan mij, het is aan ons, het is aan!’ zet De Man het thema ‘betrokkenheid’ centraal. TAZ maakt ondertussen ook de eerste voorstellingen bekend.

Zo wordt de opening van TAZ wordt een massaperformance. Lucas De Man zoekt duizend participanten die op woensdag 31 juli, om 16.30 uur een beeld maken op het strand, waarbij ze samen de letters vormen uit de slagzin ‘Het is aan jou, het is aan mij, het is aan ons, het is aan’. Het geheel wordt gefilmd met een drone. Met de ‘Aan Jou-ticketactie’ willen TAZ en De Man iedereen oproepen om een TAZ-ticketje te schenken, als beloning, aan mensen die zich inzetten voor iets of iemand. TAZ voorziet tweeduizend tickets voor elf verschillende voorstellingen die kunnen geschonken worden aan door TAZ geselecteerde organisaties of initiatieven: vrijwilligers van de brandweer, mantelzorgers, leiding van een jeugdbeweging, enzovoort.

Voor het eerst zijn er drie unieke projecten te zien in het Kursaal, een eerste stap in een langdurige samenwerking die TAZ en het Kursaal samen willen uitbouwen. Op 1 augustus speelt AVANTI!, dit is een voorstelling over de kracht van het ‘anders zijn’ gebracht door mensen die het moeilijk hebben in de samenleving en elkaar ontmoeten in Villa Voortman. Op 2 augustus is er de première van In het hoofd van Hawking, een muziektheatervoorstelling van Stijn Meuris en Room 13 Orchestra die ons meeneemt in de wondere wereld van het brein van kosmoloog Stephen Hawking. Op 3 augustus opent Het Familiepark in het Kursaal met Radio Oorwoud. Na het concert stappen de gezinnen in een optocht richting Leopoldpark, spandoeken in de hand met de vraag voor meer bescherming van de natuur. In het Leopoldpark kunnen de kinderen deelnemen aan de vele activiteiten die het Familiepark gedurende zeven dagen te bieden heeft.

Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop verder nog vijf theaterhuizen uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal. De extra Knack uitgave ‘100 ideeën voor een betere wereld’ krijg je ook mee naar huis.

Alle info via www.theateraanzee.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.