Teller ‘schrik van de kusthoreca’ staat op 99 dossiers: derde dag op rij voor rechter, telkens stuurt ze haar kat

Tafelschuimster Nadine W. (48) is inmiddels goed gekend bij het gerecht. Tegen haar werden 99 dossiers opgestart.
Mathias Mariën Tafelschuimster Nadine W. (48) is inmiddels goed gekend bij het gerecht. Tegen haar werden 99 dossiers opgestart.
Het openbaar ministerie brengt de zaken tegen tafelschuimster Nadine W. (48) nu in sneltempo voor de rechtbank. Maandagmorgen, voor de derde rechtbankdag op rij, werd een celstraf gevorderd. De vrouw kwam alweer niet opdagen voor haar proces. In totaal kijkt ze nu al aan tegen 3 jaar en 9 maanden extra celstraf bovenop de 1 jaar en 5 maanden die ze reeds kreeg. Volgens de procureur zijn inmiddels 99 dossiers tegen haar opgestart.

Maandagmorgen moest de vrouw, die inmiddels de bijnaam ‘schrik van de kusthoreca’ verwierf, zich in de Brugse rechtbank verantwoorden voor twee feiten van afzetterij in Oostende en in De Haan. “Mevrouw deed zich telkens tegoed aan een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en een koffie zonder te betalen. De telling is niet bij te houden. Er zijn inmiddels 99 dossiers opgestart tegen de beklaagde, met vaak meerdere feiten per dossier”, sprak de procureur op het proces. Hoeveel keer Nadine W. aan de Belgische kust werkelijk ging eten zonder te betalenm is onduidelijk, maar het getal ligt in elk geval ruim boven de honderd.

“In een verklaring stelde de vrouw dat ze later alles zou terugbetalen, maar dat ze daar momenteel niet toe in staat is. Ze is namelijk dakloos en werkloos. Ze zegt ook steeds dat het de laatste keer was, maar de volgende dag is ze dat telkens kennelijk vergeten en pleegt ze nieuwe feiten. Ik vorder zes maanden cel”, aldus de procureur tijdens het proces. De vrouw heeft inmiddels in totaal 17 maanden celstraf openstaan door veroordelingen in december en maart. Toch loopt ze nog steeds vrij rond en trekt we zich er niets van aan. Om een veroordeelde meteen op te kunnen pakken ter uitvoering van een celstraf, moet die celstraf namelijk minstens drie jaar bedragen.

Nog een maand geduld

Ook afgelopen donderdag en vrijdag moest ze voor de rechter komen. Toen riskeerde ze respectievelijk 24 en 15 maanden cel. Maandagmorgen kwam daar dus de vordering van zes maanden cel bij. Telkens liet Nadine W. verstek. De vrouw kijkt dus aan tegen drie jaar en negen maanden extra celstraf bovenop de reeds gekregen straf van één jaar en vijf maanden. De vonnissen van de recente zaken staan gepland op 13, 14 en 17 juni. Als de totale openstaande straf daarna meer dan drie jaar bedraagt - en zo ziet het er naar uit - kan de vrouw eindelijk opgesloten worden om haar straf uit te zitten. Al kunnen beroepstermijnen mogelijk nog roet in het eten gooien. Horeca-uitbaters moeten nog minstens een maand geduld uitoefenen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rydams Eengelbert

  Rydams Engelbert. Als je honger hebt moet je eten.

 • nadine Nadine Martin

  Nog effe geduld , en ze menen het nog ook !!!

 • Joris Peeters

  De wetteloosheid viert hoogtij. Het gerecht der onkunde.

 • Leopold Vanhoof

  Het gerecht laat met zich sollen, hoe kan je dan respect krijgen? Sneu voor de restaurants maar het gerecht staat mooi voor aap.

 • joan edi

  In de gevangenis zal ze wel voedsel krijgen, op de kosten van de belgische staat, wij dus !