Strekdammen afgesloten door voorspeld onstuimig weer

Archieffoto. De oostelijke strekdam is afgesloten voor wandelaars.
Benny Proot Archieffoto. De oostelijke strekdam is afgesloten voor wandelaars.
Het stadsbestuur van Oostende heeft besloten om de strekdammen vandaag te sluiten voor wandelaars. Golven zouden over de strekdammen kunnen slaan en dat zorgt voor potentieel gevaarlijke situaties.

“Om geen enkel risico te nemen, worden beide strekdammen van 12.00 tot 20.00 uur afgesloten voor het grote publiek. Respecteer deze maatregel en ga niet op eigen houtje de strekdammen op!”, luidt de mededeling van het  stadsbestuur.

De maatregel vloeit voort uit recente weersvoorspellingen. “Daaruit valt af te leiden dat de onstuimige weersomstandigheden voor overslaande golven kunnen zorgen. De situatie wordt permanent opgevolgd. Indien nodig, komen er bijkomende maatregelen”, aldus de mededeling. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.