Streekproductenwinkel opent zijn deuren

Karel en Willy Deschildre in het streekproductencentrum.
Foto Benny Proot Karel en Willy Deschildre in het streekproductencentrum.

De allereerste Streekproductenwinkel van Vlaanderen met enkel door de VLAM erkende streekproducten opent de deuren in de Vismijn van Oostende. Het idee hiervoor komt van Karel en Willy Deschildre. "De bal ging aan het rollen toen mijn vader te zien was in het programma Dagelijkse Kost met Jeroen Meus. Vanuit heel Vlaanderen kregen we toen vragen naar onze streekproducten. Zo zijn we op het idee gekomen om met een Streekproductenwinkel te starten waar je lekkers uit heel Vlaanderen kan kopen", vertelt Karel. Aanvankelijk start Karel met een winkel waar je verschillende producten kan degusteren en workshops georganiseerd worden. Eveneens kan je vanuit de winkel het atelier zien waar ze hun streekproducten maken. Het is de bedoeling dat er in de nabije toekomst ook een webwinkel aan gekoppeld wordt. De opening is niet toevallig nu in juli. "Het was voor de opening wachten op de rijping van onze hespen. Die hebben vier maand nodig om te rijpen. Nu onze de hespen klaar zijn, kunnen we de streekproductenwinkel openen", besluit hij. (LBB)