Strandcabines voor reders opgebouwd

De omgebouwde strandcabines krijgen een plaatsje in de Visserskaai. Vanaf vandaag kunnen de reders ze inrichten.
Foto BP De omgebouwde strandcabines krijgen een plaatsje in de Visserskaai. Vanaf vandaag kunnen de reders ze inrichten.
De Vistrap is sinds gisteren helemaal gesloten. De reders die hier dagelijks hun verse vis aan de man brengen, krijgen een tijdelijke verkoopstand iets verderop in de Visserskaai. Met twee strandcabines moeten ze iets opbouwen dat ook voldoet aan de normen wat voedselveiligheid betreft.

"Het is niet ideaal, maar we zijn al tevreden dat we in de komende maanden nog altijd vis kunnen verkopen. We zullen ons best doen om het zo goed mogelijk in te richten. Hopelijk zijn de inspecteurs van het voedselagentschap dan ook begripvol. We zullen er nooit een moderne viswinkel van kunnen maken", zegt Lorenzo Desmit van de O.190 en de O.152. Met een nieuwe vistrap in het vooruitzicht willen de reders graag even op hun tanden bijten. "Daar leven we nu volop naartoe. De investering was broodnodig. Een nieuw gebouw zal ook een boost geven aan de vistrap. Het kan opnieuw een attractie worden om trots op te zijn. We hebben nu ook het gevoel dat de stad achter ons staat." De Vistrap moet tegen eind december dit jaar klaar zijn. Tegen het weekend willen de reders hun strandcabines openen. "Het zal afhankelijk zijn van hoe de werken vlotten", zegt ook schepen Martine Lesaffre (Open Vld) "We hebben iedereen verwittigd dat ze vandaag (gisteren, nvdr.) kunnen starten met de inrichting. De reders zijn hier zelf verantwoordelijk voor. Ze hebben elk twee strandcabines die met elkaar verbonden worden. In de voorbije weken werden de nutsvoorzieningen gelegd voor riolering, water en elektriciteit." (LBB)