Standbeelden worden monddood gemaakt voor actie 11.11.11

Ook het beeld van Boudewijn kreeg een knevel.
rv Ook het beeld van Boudewijn kreeg een knevel.
De organisatie 11.11.11 hield een opvallende actie in meerdere Vlaamse gemeenten. Door lokale standbeelden ‘monddood’ te maken met een knevel, vraagt ze aandacht voor ‘changemakers’ wiens stem onderdrukt wordt.

Het standbeeld van Koning Boudewijn, Lucy Loes, Pastoor Pype, de Zeemeermin en de Witte Nonnen werden gekneveld en kregen rond de hals de boodschap ‘Geef onze changemakers’ een stem. Met deze ludieke actie met een ernstige ondertoon trekt 11.11.11 de aandacht op het fenomeen changemakers. Dat zijn mensen die individueel of als trekker van een organisatie streven naar een duurzame en leefbare toekomst waar er voor iedereen plaats is. De 5 boegbeelden van de campagne zijn mensen uit het zuiden die vrouwen een stem geven, de democratie versterken via een radiostation, voor schone energie zorgen in hun land, de macht van oliebaronnen inperken of mensen na een oorlog nieuw perspectief geven. Maar het werk wordt hen steeds moeilijker gemaakt. Wereldwijd komt de vrijheid van meningsuiting onder druk te staan. Het is dit fenomeen dat 11.11.11 aanklaagt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.