Stad wil randparking 't Bosje uitbreiden

De stad Oostende wil de randparking aan het Maria Hendrikapark, beter bekend als 't Bosje, uitbreiden. De randparking is enorm populair bij bezoekers van het centrum en staat op drukke dagen bijna altijd vol. De stad wil daarom één of twee extra verdiepingen aanleggen, ondergronds of bovengronds.


Het Autonoom Gemeentebedrijf voor Grond- en Bouwbeleid moet nu een technische en financiële haalbaarheidsstudie uitvoeren. Ook ongebruikte delen van de militaire site kunnen in de studie betrokken worden. Tegen de zomer van 2019 moet de stad klaar zijn.


De parking telt nu driehonderd parkeerplaatsen en ligt op vijf minuten wandelen van de winkelstraat. Ook de centrumbus houdt er halt en je kunt er het hele jaar door gratis gebruik maken van een fiets om naar het centrum te rijden.


Het stadsbestuur wil de parking uitbreiden omdat het het centrum autoluw wil maken. Om dat te realiseren, heeft het bestuur al geïnvesteerd in centrumparkings en fietsstallingen. Auto's in het centrum worden in principe voorbehouden voor inwoners, hulpdiensten en zorgverstrekkers en voor het leveren van goederen. (LBB)